Tarptautinė Ukrainos mokykla paneigė kalbas apie mokytojams neišmokamus atlyginimus

Viešojoje erdvėje buvo pasirodžiusi informacija, kad Tarptautinėje Ukrainos mokykloje, kuri veikia keturiuose Lietuvos miestuose, esą pedagogams neišmokami atlyginimai. Įstaigos atstovai nurodė, kad trumpų vėlavimų iš tiesų buvo, bet viską jau pavyko išspręsti.

Vėlavimų priežastis

Tarptautinės Ukrainos mokyklos atstovai paaiškino, kodėl dalis atlyginimų užvėlavo. Tačiau mokyklos atstovai pažymėjo, jog visos problemos išspręstos ir su visais darbuotojais pilnai atsiskaityta.

„Kadangi vaikučių nuolat daugėja, susiduriame su mokinių registracijos duomenų kaita, naujų skyrių įkūrimo bėdomis: gauname remontuotinas ar ne iki galo sutvarkytas patalpas, kurias turime paruošti taip, kad jos atitiktų ugdymo patalpoms reikiamus higienos normos reikalavimus, taip pat kai kuriomis techninėmis kliūtimis – bei su tuo išplaukiančiomis pasekmėmis, kad siekdami teisingai ir tiksliai pateikti reikiamus dokumentus, atitinkančius Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) reikalavimus, vėluojame.

Taip atsitiko 2022-aisiais, tik įkūrus mokyklą. Tuomet turėjome suremontuoti Vilniaus ir Klaipėdos skyrius iš pagrindų, taip pat ir šiemet, atvėrus duris Kaune ir Šiauliuose. Tuo galima įsitikinti ir viešai internete prieinamoje ataskaitoje, kurioje matosi, kad dėl Mokinio krepšelio vėlavimo atlyginimai buvo išmokėti tik lapkričio, šiemet – gruodžio mėnesį“, – situaciją išaiškino Tarptautinės Ukrainos mokyklos direktorės pavaduotojas Artūras Džiugelis.

Jis pridūrė, kad mokyklos prioritetas buvo, yra ir bus mokinių bei mokytojų gerovė. „Atlyginimai mūsų darbuotojams visuomet išmokami laiku, išskyrus atvejus, kai Mokinio krepšelis vėluoja pasiekti Mokyklos sąskaitą. Šiuo metu su mokytojais yra pilnai atsiskaityta. Esame be galo dėkingi savo mokytojams už jų kantrybę, pasišventimą darbui ir meilę mokiniams, kad, nepaisant nesklandumų, kiekvieną darbo dieną ugdo jaunąją kartą ir dalinasi su jais savo žiniomis“, – kalbėjo Tarptautinės Ukrainos mokyklos atstovas.

Esame be galo dėkingi savo mokytojams už jų kantrybę, pasišventimą darbui ir meilę mokiniams, kad, nepaisant nesklandumų, kiekvieną darbo dieną ugdo jaunąją kartą ir dalinasi su jais savo žiniomis.

Unikali mokykla

Jis pažymėjo, kad Lietuvoje, o gal ir visoje Europoje, nėra karo pabėgėlių vaikams sukurto švietimo precedento, kai gimtąja ukrainiečių kalba jie mokosi visavertėje penkiadienėje mokykloje.

„VŠĮ Tarptautinė Ukrainos mokykla vaikus ugdo pagal Ukrainos švietimo programą, kurią patvirtino ir suteikė teisę dirbti mūsų šalies ŠMSM. Mokykla vaikams yra nemokama. Mokymo procesas finansuojamas iš Lietuvos respublikos biudžeto, taikant Mokinio krepšelio principą, o Mokyklos išlaikymo kaštus, įskaitant nuomą, komunalinius mokesčius, kitus ūkinius reikalus padeda padengti kartu įkurtas Tarptautinis Ukrainos švietimo paramos ir labdaros Fondas“, – kaip finansuojama ši išskirtinė ukrainiečių mokykla, komentavo A. Džiugelis.

Visuose keturiuose Tarptautinės Ukrainos mokyklos skyriuose dirba 256 mokytojai. Vilniuje mokosi 900, Klaipėdos skyriuje – 700, Kauno – 550, Šiaulių – 400 mokinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių