Teismas nurodė paskirti A. Skorupską Panevėžio ligoninės vadovu

  • Teksto dydis:

Vilniaus apylinkės teismas antradienį priėmė sprendimą panaikinti pernai spalį sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pasirašytą įsakymą neskirti konkursą laimėjusio Arvydo Skorupsko į Panevėžio ligoninės direktoriaus pareigas.

Kaip skelbia naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“, teismas įpareigojo Sveikatos apsaugos ministeriją priimti A. Skorupską į Panevėžio ligoninės direktoriaus pareigas.

Be to, teismas ministeriją įpareigoja A. Skorupskui atlyginti turtinę žalą – 4 800 eurų, neturtinę žalą – 2 tūkst. eurų ir atlyginti bylinėjimosi išlaidas 1 407 eurus.

Teismo sprendimu, A. Skorupskas į pareigas turi būti paskirtas per 14 dienų, bet šį sprendimą ministerija apeliacine tvarka dar gali skųsti Vilniaus apygardos teismui.

Sveikatos apsaugos ministras A. Veryga spalį Panevėžio ligoninės vadovo konkursą laimėjusio A. Skorupsko nepaskyrė į šias pareigas.

„Toks sprendimas priimtas remiantis mus pasiekusia informacija – tiek iš specialiųjų tarnybų, tiek iš sveikatos sistemos institucijų, tiek viešoje erdvėje, kurioje nurodoma, jog ankstesnė jo veikla gali trukdyti skaidriai ir tinkamai atlikti gydymo įstaigos vadovo pareigas“, – savo feisbuko paskyroje tuomet pranešė ministras.

Jis nedetalizavo, dėl kokios informacijos nusprendė neskirti konkursą laimėjusio vadovo.

Kaip rugsėjį skelbė LRT, Sveikatos apsaugos ministerija siekia prisiteisti iš A. Skorupsko 22 tūkst. eurų už galbūt netinkamai pirktą ortopedinę įrangą šiam dar dirbant pilvo chirurgijos gydytoju Vilniaus klinikinėje ligoninėje. Ministerija taip pat siekė išsiaiškinti, kodėl A. Skorupsko praeitis nebuvo žinoma atrankos komisijai.

A. Skorupskas galutiniame konkurso etape dėl Panevėžio ligoninės vadovo vietos varžėsi su penkiais kandidatais.

Panevėžio ligoninės vadovo pareigos liko laisvos, kai pernai kovą sveikatos apsaugos ministras A. Veryga iš jų atšaukė nuteistą Ivaną Dorošą. Jis pripažintas kaltu sukurstęs kitus asmenis nusikalsti, o Kauno teisme nagrinėjama byla, kurioje I. Dorošas teisiamas dėl piktnaudžiavimo, kyšininkavimo ir kitų nusikaltimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Medikas

Medikas portretas
Už Verygos kvalystes dar ne tiek mokesčių mokėtojų pinigų teks sveikatos ministerijai pakloti.

PATS GRAŽIAUSIAS PDR

PATS GRAŽIAUSIAS PDR portretas
IŠ VISŲ ALKOCHOLIKŲ

va tep dabar teismai skiria ir atleidzia

va  tep  dabar  teismai skiria  ir  atleidzia portretas
ligoniniu ,vaiku darzeliu -lopseliu, mokyklu vadovus ......kaip sakant teismo varzytiniu metu ...kas didesny kysy duoda tas ir vadas....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių