Teisėjų taryba pritarė „MG Grupės“ bylą tyrusio teisėjo atleidimui

Teisėjų taryba per posėdį penktadienį vieningai pritarė siūlymui baigiantis įgaliojimų laikui iš pareigų atleisti Lietuvos apeliacinio teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją Albiną Bielskį.

64 metų teisėjas buvo vienas iš keturių kolegijos teisėjų, nagrinėjusių „MG Grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos bylą.

Prezidentas Gitanas Nausėda pirmadienį dekretu kreipėsi į Teisėjų tarybą, prašydamas patarimo teikti Seimui pritarti teisėjo A. Bielskio atleidimui iš teisėjo pareigų, pasibaigus įgaliojimų laikui.

Už patarimą prezidentui dėl šio teisėjo atleidimo balsavo visi 13 posėdyje dalyvavusių tarybos narių.

Apeliacinio teismo teisėjus skiria prezidentas Seimo pritarimu, o dėl teisėjų paskyrimo, paaukštinimo, perkėlimo ar atleidimo iš pareigų prezidentui pataria Teisėjų taryba.

A. Bielskio įgaliojimai baigiasi gruodžio 31 dieną. Jis teisėju Apeliaciniame teisme dirbo nuo 1996 metų, prieš tai teisėjavo Kupiškio ir Lazdijų teismuose.

Rezonansinėje „MG Grupės“ politinės korupcijos byloje, kurioje šio koncerno buvęs viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, buvę ir esami politikai bei politinės partijos kaltinami korupciniais nusikaltimais, jis buvo pirmininkaujantis ir pranešėjas.

A. Bielskio vadovaujama keturių teisėjų kolegija birželio pabaigoje baigė nagrinėti šią bylą ir lapkričio pabaigoje ketina skelbti savo verdiktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
TIK VYSIŠKAS KVAILYS GALI TEISTI TOKIUS MAFIJOZUS.....NA TEISĖJAI KARTAIS NETURI NET ŠAUKŠTO SMEGENŲ.....

Juokinga

Juokinga portretas
Pabandytų nepritarti, būtų kaip priginui su utkinu.

kaip netiketai

kaip netiketai portretas
o tai lietuvoje ne nuo 64 metu zmones i pensija iseina?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių