Tęsiantis įtampai iš Libano nori išvykti 30 Lietuvos piliečių, o iš Izraelio – keli

  • Teksto dydis:

Tęsiantis įtampai Artimuosiuose Rytuose, iš Libano nori išvykti dar 30 Lietuvos piliečių, o iš Izraelio – keli, sako užsienio reikalų viceministras.

„Šiuo metu tokių piliečių, kurie kreiptųsi į mūsų Lietuvos ambasadą, kad dabar nori išvykti (iš Izraelio – BNS), yra gal turbūt tik vienas ar keli“, – trečiadienį LRT radijui teigė Simonas Šatūnas.

Anot jo, panorusių išvykti iš Libano lietuvių skaičius siekia 30.

Kaip anksčiau skelbė Užsienio reikalų ministerija (URM), su šiais piliečiais palaikomas nuolatinis kontaktas bei tariamasi dėl galimybių su tarptautiniais partneriais atskraidinti juos į Europą.

Izraelio kariuomenė antradienį pranešė pradėjusi antžeminius puolimus Libano pietuose esančiuose kaimuose.

Vėliau vakare Iranas į Izraelį paleido apie 200 raketų. Teheranas sako, kad tai – atsakas į „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah (Hasano Nasralos) nužudymą praėjusią savaitę, taip pat „Hamas“ politinio sparno vadovo nužudymą.

URM antradienio vakarą skelbė iš Libano evakavusi devynis Lietuvos piliečius. Jie su Ukrainos organizuojamu skrydžiu iš Libano sostinės atvyko į Lenkiją, Žešuvą.

Pasak S. Šatūno, iš Libano išvyko trys moterys ir šeši vaikai. Trečiadienio rytą jie ketina vykti pas artimuosius Vokietijoje, Danijoje bei Lietuvoje.

Ministerija ragina Lietuvos piliečius išvykti iš Libano, kol vis dar yra komercinių skrydžių. Pasak URM, kai kurios oro linijos laikinai sustabdė skrydžius į Beiruto oro uostą. Kiti skrydžiai gali būti atšaukti.


Šiame straipsnyje: IzraelisLibanasnori išvykti

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių