Ukrainiečiai konsultuos lietuvius dėl kontrmobilumo priemonių įsigijimo, parkų įrengimo

  • Teksto dydis:

Su Ukrainos kariuomenės Paramos pajėgų vadu generolu majoru Dmitro Hereha trečiadienį susitikęs krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas sutarė įkurti bendrą šalių karinių ekspertų darbo grupę, siekiant perimti Ukrainos patirtį kontrmobilumo srityje.

Ministro teigimu, patirtį bus siekiama pritaikyti rengiamame kontrmobilumo plane „siekiant iš anksto pasiruošti galimai priešo agresijai“.

Krašto apsaugos ministerijos (KAM) teigimu, generolas majoras D. Hereha pasidalijo Ukrainos patirtimi apie fizinių ir kitokių kliūčių įtvirtinimą.

Jis akcentavo poreikį būti pasirengus kare naudoti visų tipų amuniciją ir minas, pažymėjo, kad planuojant fortifikaciją svarbu išlaikyti netikėtumo faktorių, užtvaros turi būti paslėptos ir maskuojamos, kad neleistų priešui iš anksto nustatyti jų vietų ir pasiruošti jas įveikti.

Anot KAM, Ukrainos kariuomenės Paramos pajėgų vadas taip pat pasidalijo reikšminga informacija apie fortifikacijas pasienyje, tiltus ir kitą kritinę infrastruktūrą, galinčią stabdyti tankus ar kitą sunkiąją techniką.

„Natūralios kliūtys, tokios kaip pelkės, upeliai, užtvenktos teritorijos, miškai – taip pat yra veiksmingos kontrmobilumo priemonės, karo atveju apsunkinančios priešo judėjimą“, – teigiama pranešime.

Pasak L. Kasčiūno, sutartys dėl kontrmobilumo priemonių įsigijimo pasirašytos birželio pabaigoje, įranga į 28 įvairiose Lietuvos vietose numatytus kontrmobilumo parkus bus pristatytos vasarą.

Pasienyje su Rusija ir Baltarusija planuojama įrengti ir nuolatinius kontrmobilumo įtvirtinimus, skirtus stabdyti galimą priešiškų pajėgų judėjimą. Tai ketinama padaryti vasaros pabaigoje.

Generolas majoras D. Hereha Vilniuje dalyvaus penktame Lietuvos ir Islandijos vadovaujamos Išminavimo koalicijos susitikime.

Pasak ministerijos, šio susitikimo tikslas yra atnaujinti informaciją apie suteikiamą Ukrainai paramą – mokymą ir įrangą. Išminavimo koalicijos susitikimas supažindins dalyvius su Centrine projektų valdymo agentūra, vykdysiančia pirkimus koalicijos rėmuose, bei numatyti tolimesnius žingsnius koalicijos veikloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

:))

:)) portretas
Kaip pakonsultuos patis be kelniu liksite.

Juokas

Juokas  portretas
ima RUSIJA baigia sudubasinti tuos ukrų benderovcų fašistus, tai matai benderovcai ruošiasi konsultuoti lietuvius, gal dar ir tas žydų klounas ir narkomanas zielia bus pagrindinis konsultantas, konsultuos kaip " niuchinti " koksą

Arvys

Arvys portretas
sandeliuoja kam ----- karo atveju net iš vietos nepajudės.kam darot tokias nesamones ...geda raudonkoncervams
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių