URM: ambasada Egipte ieško sprendimų, kaip iš Libano išgabenti ten likusius lietuvius

Po sėkmingos evakuacijos Libane likus dar keturiems lietuviams, Užsienio reikalų ministerija (URM) tikina dedanti pastangas saugiai pargabenti šioje šalyje esančius Lietuvos piliečius.

„Ambasada Egipte palaiko nuolatinį ryšį su Lietuvos piliečiais, esančiais Libane“, – Eltai raštu perduotame atsakyme teigė URM.

„Ambasada taip pat glaudžiai bendradarbiauja su Europos Sąjungos ir kitų draugiškų Lietuvai valstybių diplomatinėmis atstovybėmis regione, ieškant optimaliausių sprendimų, kaip padėti piliečiams bei jų šeimos nariams išvykti iš Libano“, – pridūrė ministerijos atstovai.

ELTA primena, kad praėjusį savaitgalį iš Libano buvo evakuota 18 lietuvių ir aštuoni latviai. Dar anksčiau iš Libano į Lenkiją pavyko pargabenti devynis Lietuvos piliečius.

Į karo zoną orlaivis išvyko dar praėjusį penktadienį, tačiau, anot pilotų, galimybės įskristi į į Libano oro erdvę teko laukti beveik parą – vykstant nuolatiniam bombardavimui, atlikti skrydį buvo pernelyg rizikinga.

Šeštadienį į Beiruto oro uostą „Spartanas“ pakilo iš Turkijos ir, susirinkus evakuojamiesiems, sėkmingai paliko Libaną.

Nacionalinis krizių valdymo centras (NKVC) dėl galimos eskalacijos Lietuvos piliečiams, esantiems Libane, jau nuo rugpjūčio pradžios primygtinai rekomendavo nedelsiant bet kuriuo reisu palikti šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

?

? portretas
a nakui juos is ten dykai gabent? kas nori tegul susimoka uz skrydi

rokas

rokas portretas
Nusipirko tą Spartaną, tai nebežino kaip dergtis ir kur jį panaudoti. Varinėja bile kur ir bando kaip nors kur nors išpaišyti lietuvių ir priversti juos sulipti į tą jų Spartaną. Nesvarbu ar du privers ar tris skristi į Lietuvą, bet juk kiek paskui gyrymosi- parskraidinome! O lietuviams sumoka už bilietus atgal į jų libanus ir visus čiurkestanus. Ir tada jau palieka juos ramybėje.

asd

asd portretas
Tai kokiu tikslu jiems reikia PRIMYGTINAI rekomenduoti iš ten išvykti? Jie suaugę žmonės, gyena savo gyvenimą ir tai jų reikalas kur ir kaip gyventi. O Lietuvos valdžia žmones varinėja kaip vergus. Kodėl valdžia turi teisę PRIMYGTINAI rekomenduoti? Padavė lėktuvą, pranešė, kas norėjo išskrido. Bet ne, prisikabino prie Libano lietuvių valdžia lyg erkė ir reikia ar nereikia varinėja ten lėktuvą ir įsakinėja lietuviams išvykti. Eikit na.xer su savo įsakymais. Tai jums visur bombos vaidenasi.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių