V. Čmilytė-Nielsen palaiko sprendimą nukelti Salomėjos Nėries paminklą

  • Teksto dydis:

Viktorija Čmilytė-Nielsen palaiko desovietizacijos komisijos priimtą sprendimą nukelti Salomėjos Nėries paminklą.

„Paprastai tokie klausimai turėtų būti tikrai maksimaliai, sakyčiau, depolitizuoti. Dėl jų turėtų priimti sprendimus tam tikros mokslininkų, ekspertų sudarytos komisijos ir dabar ta linkme vis einama ir manau, kad tai yra teisinga“, – LRT televizijos laidoje kalbėjo ji.

Sprendimu perkelti poetės paminklą į muziejų piktinasi visuomenininkai ir literatūrologai, tačiau parlamento vadovės nuomone, tokių klausimų sprendimas turėtų būti paliktas ekspertams.

ELTA primena, kad trečiadienį posėdžiavusi desovietizacijos komisija priėmė išvadą sostinėje esantį S. Nėries paminklą perkelti į muziejų.

Pasak komisijos pirmininko Vito Karčiausko, šis paminklas priskirtas ideologiniams tikslams.

„Man S. Nėries poezija labai patinka. Visgi, nežiūrint į literatūros mokslininkų nuomones, kad Vilnius jai buvo labai svarbus, nusprendėme, kad poetė sąsajų su Vilniumi visai neturėjo ir šis paminklas yra ideologinis. Įvertinus jo meninę vertę jis turėtų būti perkeltas į muziejų“, – akcentavo V. Karčiauskas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Komunistas komunistui nelygu: pvz. komunistas - inžinierius, eilinis darbininkėlis, kolūkietis ar kitoks proletaras visgi kūrė materialines vertybes, komunistas – gydytojas gydė žmogaus kūną ir sielą, tuo tarpu komunistai – rašytojai, poetai,propagandistai, - sovietmečiu žalojo jaunimo smegenis, piešė komunistinio rytojaus pseudo viziją, rašė ditirambus leninams, stalinams, “pudrino” smegenis pompastika, banalybėmis, pseudo dvasinga lyrika, kuri, kaip nebūtų gaila, randa terpę nūdienos kai kurių senjorų galvose… Ar matote veiklos skirtumus?

Cha cha

Cha cha portretas
Jokia ji ne čimilytė ,kas jai suteikė tą pavardę? Tegul čiuožia su savo vyru iš Lietuvos .

Nuomone

Nuomone portretas
Šitą bobą laikas mesti iš seimo .kokią teisę ji turi pareiškinėti Lietuvoje savo nuomonę? Ruskė nachalka švaistosi ir laukia kada jos armija ateis .Savo paminklą pasistatys vietoje Salomėjos ..Pasaulio pabaiga ,kiek dar lietuviai kentės šitų valkatų išsidirbinėjimus?
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių