V. Pranckiečiui ir Š. Saukai siūloma skirti valstybines pensijas

  • Teksto dydis:

Buvusiam Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui bei Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatui Šarūnui Saukai siūloma skirti pirmojo laipsnio valstybines pensijas.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija siūlo pirmojo laipsnio valstybines pensijas šiems asmenims mokėti nuo rugsėjo 1 dienos.

Šiuo metu ši išmoka siekia 273 eurus.

Pagal Valstybinių pensijų įstatymą, buvusiems aukščiausiesiems valstybės pareigūnams, jei jie ne mažiau kaip dvejus metus ėjo pareigas, taip pat Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatams skiriamos pirmojo laipsnio valstybinės pensijos.

V. Pranckietis Seimo pirmininko pareigas ėjo 2016–2020 metais. Dabar jis vadovauja Seimo Kaimo reikalų komitetui.

Š. Saukai nacionalinė premija skirta 1989 metais.

Kultūros ministerijos teigimu, tais metais buvo įsteigtos Lietuvos nacionalinės literatūros, meno ir architektūros premijos, skiriamos už reikšmingiausius literatūros, muzikos, teatro, dailės kinematografijos, televizijos, fotografijos meno, architektūros bei dizaino kūrinius. 1992 metais Vyriausybė pakeitė premijų nuostatus ir paredagavo jų pavadinimą, tačiau dabar teikiamos premijos yra tiesiogiai susijusios su ankstesnėmis.

Dabartiniams Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatams teikiami tie patys skiriamieji ženklai – Petro Repšio medaliai. Jų numeracija yra tęstinė nuo 1989 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milijonieriams

Milijonieriams portretas
Neturėtų būti pagerintų pensijų. Menininkams-taip

ff

ff portretas
Pranckietis patenką į sąrašą tų,kurie nusipelnė gyventi geriau,Su valstiečiais patekęs į seimą ir jų paskirtas seimo pirmininku,greitai suvokė ,aks visada valdo valstybę ir staigia pakeitė kailį,deklaruotas rinkimams vertybes.Dabar tupi seime ,kaimo komitete kaip tyli pelytė,viskas gerai,Kaip Čmilytė aiškino,kad Pranckiečio transformacija yra normalus politiko gyvenimo būdas,Tai ir ne veltui su dantimis laikėsi įsikandęs seimo pirmininko kėdės,ko nedarė nei vienas seimo pirmininkas ar kitas politikas,Majauskas yra paskutinis pavyzdys,paskė partija ir jis išėjo,nors dirbo gerai,

Yra už ką

Yra už ką portretas
Pranckiečio iniciatyva buvo sunaikinta kaimo žmonių nuosavybėje esanti žemė, jos vertė. Jeigu anksčiau žmogus kaimo vietovėje turėdamas 50 arų galėjo pasistatyt namą ir gyventi, tai pagal dabartine Pranckiečio sugalvota tvarką, geriausia ta žemę veltui atiduoti stambiesiems žemvaldžiams negu ką nors daryti savininkui.
VISI KOMENTARAI 58

Galerijos

Daugiau straipsnių