Valstybės kontrolė: 95 proc. šalies vandenviečių vanduo yra kokybiškas ir saugus

  • Teksto dydis:

Lietuvoje pastaraisiais metais labai pagerėjo geriamojo vandens kokybė – 95 proc. vandenviečių vanduo tiekiamas atlikus visų privalomų rodiklių tyrimus, todėl gyventojai gauna saugų ir kokybišką vandenį, skelbia Valstybės kontrolė.

„Buvo pasiektas išsikeltas tikslas, kad 95-iuose proc. vandenviečių būtų atliekami geriamojo vandens visų privalomų rodiklių tyrimai“, – pranešime teigia valstybės kontrolierius Mindaugas Macijauskas.

2018 metais tokių vandenviečių dalis siekė 61 proc., o siektinas tikslas nuo 2024 metų yra 80 procentų.  

Pasak VK, didesnis rodiklis pasiektas sustiprinus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojų gebėjimus ir geriau kontroliuojant vandens priežiūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pagal pasauline lentele Lietuvoje geriamas vandu yra nekoks, net nerekomenduojamas gerti. Pagal 0-100 Lietuva yra 58 taskai. O cia butu kaip gauti trejeta ppenkiu balu sistemoje. Turime gelo vandens klodus, o vanduo ciaupais absoliutus meslas. Uz ka mokame tuomet? Tokios salys kaip Britanija, Malta ar Nyderlandai sugeba gauti auksciausia 100 tasku, nors vanduo is juru ir upiu valomas , filtruojamas. O mes elgiames atvirksciai. Todel juokinga skaityti, kad 95% yra saugus ;))))))
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių