Apie mokslo metų pradžios šventės įspūdžius – iš mokinių lūpų: noriu tiesiog gulėti namuose

  • Teksto dydis:

Šiemet Rugsėjo 1-osios šventė vyko rugsėjo 2 d. Kai kurie mokiniai paskaičiavę net sakė, kad galbūt vėliau prasidėję mokslo metai bus trumpesni, tačiau jie vis dėlto bus tokie patys – turės 175 dienas. Apie tai, kaip jaučiasi prasidėjus naujiems mokslo metams, LNK žurnalistas kalbėjosi su vaikais, jų tėvais bei gimnazijos direktoriumi.

„Nenoriu labai į mokyklą. Noriu tiesiog gulėti namuose“, – sakė mokinys.

„Nežinome, nei kas bus mokytojai, nei kaip viskas vyks, nes programa keičiasi, todėl vaikas eina su nerimu“, – kalbėjo mama.

„Nervinuosi, nes penktoje klasėje laukia nauji įspūdžiai ir mokytojai“, – emocijomis dalijosi mergaitė.

„Labai smagios nuotaikos, nes mūsų trečiasis vaikas jau eina į pirmą klasę. Labai džiaugiamės ir pirmiausiai dėkojame direktorei. Džiaugiamės, kad radome visus reikalingus mokytojus, esame ramūs ir laukiame vaisingų mokslo metų, žiniomis vaisingų. Rugsėjo 1-oji – tikrai smagi, įsimintina šventė, ypatinga vaikams ir, manau, kad labai vertinga ją švęsti. Rugsėjo 1-oji ne kalendorinė, o širdyje“, – kalbėjo tėvai.

„Džiaugiamės, kad dukra perėjo į šitą mokyklą. Galbūt bus kažkokia baimė mokslo metų pradžioje, bet vėliau viskas įsivažiuos ir bus gerai. Tuo labiau brolis mokosi čia, jis prižiūrės“, – pasakojo mokinių tėvai.

„Kol kas viskas gerai, kol dar mažiukas. Kaip sakoma, maži vaikai – maži rūpesčiai, dideli vaikai – dideli rūpesčiai“, – teigė mama.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Daugiau apie mokslo metų pradžią LNK žurnalistas kalbėjosi su Fabijoniškių gimnazijos direktoriumi Linu Janulioniu.

– Girdėjau per šventę, kad keliavote basomis per pajūrį ieškodamas mokytojų. Ar šiandien jaučiatės ramus?

– Na, keliavau ne basomis, tikrai avėjau batus, bet šiandien jaučiuosi gana ramus, nes turime visus mokytojus. Žinoma, savaitgalį nutiko taip, kad viena mokytoja susilaužė koją. Tad sekmadienį dar sprendėme trūkstančio mokytojo klausimą. Niekada nežinai, kas laukia rytoj, bet šiandien viskas gerai.

Nervinuosi, nes penktoje klasėje laukia nauji įspūdžiai ir mokytojai.

– Kodėl nesvarstėte rengti šventės, pavyzdžiui, vakar, nes dalis mokyklų Lietuvoje šventė Rugsėjo 1-ąją tikrąją dieną? Ar turėjote diskusijų dėl to savo mokykloje?

– Diskusijų visada kyla ir mūsų mokykloje jų buvo, bet apsispręsti padėjo paprastas dalykas – Lietuvoje vasara yra trumpa. Kodėl nepalikti dar vienos dienos pasidžiaugti ja, o rugsėjo 2 d. pradėti mokslus taip, kaip ir priklauso?

– Kai kurie mokiniai skaičiavo ir sakė, kad galbūt vėliau prasidėję mokslo metai bus trumpesni, bet galime juos nuraminti – 175 dienos.

– 175 dienos vienai mokinių kategorijai, kitai – netgi 185, todėl niekas nesutrumpės.

– Buvo įvairių pasisakymų ir iš politikų, ir iš švietimo kritikų, kad šie mokslo metai bus kitokie, nes išgyvename reformų laikotarpį. Kaip jūs įvardintumėte šiuos mokslo metus?

– Taip, reformos po reformų yra viena didžiausių Lietuvos švietimo sistemos problemų, bet, manau, kad kaip ir anksčiau su jomis tvarkėmės, taip tvarkysimės ir dabar. Pasitikiu savo komanda, esame pasiruošę ir padarysime viską, kad šie mokslo metai būtų ne sunkesni, o kaip tik lengvesni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių