„Vėtros ugdytojas“ - apie Dionyzą Varkalį

„Vėtros ugdytojas“ - apie Dionyzą Varkalį

Vakar Klaipėdos miesto Etnokultūros centro salė lūžo nuo žmonių, atėjusių į Kosto Kauko knygos apie Dionyzą Varkalį „Vėtros ugdytojas“ pristatymą.

D.Varkalis – tautodailininkas, kraštotyrininkas, nusipelnęs visuomenininkas, Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus Kalvystės muziejaus vedėjas. Neseniai muziejui padovanojo apie tūkstantį visą gyvenimą kauptų vertingų eksponatų kolekciją.

Anot istoriko dr. Jono Genio, „Vėtros ugdytojas“ atskleidžia ne tik spalvingą asmenybę, bet ir to meto įvykius. „Tai vieno žmogaus ir visos kartos likimas“, - sakė knygą recenzavęs istorikas.

J.Genys papriekaištavo knygos autoriui, kad biografijoje vietomis vengiama konkrečių pavardžių. K.Kaukas tikino bendravęs su visais, kurie D.Varkalį gerai pažinojo, – ir giriančiais jį, ir kritikuojančiais. „Buvo tokių, kurie teigė nieko nesakysią, nes jis opozicijoje buvo“, - sakė rašytojas.

„Vėtrų ugdytojo“ herojus perskaitęs knygą daug kur atpažino save. „Tačiau kai kuriose vietose smarkiai „apšlifuota“, nes esu daug aštresnis“, - neslėpė D.Varkalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių