VSAT: Baltarusijoje pastebėjus didelę „Wagner“ koloną Lietuvos pasienyje ramu

  • Teksto dydis:

Užsienio žiniasklaidai pranešus apie Baltarusijoje pastebėtą privačios rusų karinės samdinių bendrovės „Wagner“ transporto koloną, Lietuvos pasienyje šiuo metu papildomų priemonių imtis nėra būtinybės, šeštadienį skelbia LRT televizijos žinios.

Situacija Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje yra rami, jos stebėjimas ir kontrolė yra itin aukšto lygio, teigė Valstybės sienos apsaugos tarnybos  (VSAT) atstovas žiniasklaidai Giedrius Mišutis.

„Baltarusijos pusėje kažkokių ypatingų judėjimų prie pat sienos ar incidentų nėra (...) Tikrai situacija vertinama prie Lietuvos sienos su Baltarusija kaip rami, o pati sienos apsauga, beje, kaip ir sienos su Rusija yra smarkiai sustiprinta ir nuo migracijos krizės pradžios ir dėl NATO summito, tiek sienos stebėjimas, tiek sienos kontrolė yra ypač aukšto lygio dabar“, – šeštadienį LRT žinioms sakė G. Mišutis.

Baltarusijos pusėje kažkokių ypatingų judėjimų prie pat sienos ar incidentų nėra.

Karinę veiklą Baltarusijoje stebinti grupė „Belarusian Hajun“ pranešė, kad šeštadienio naktį iš Rusijos į šalį atvyko „Wagner“ kolona, kurią ją sudaro mažiausiai 60 įvairių automobilių ir bent trys autobusai, ją lydėjo baltarusių kelių policija.

Teigiama, kad kolona važiavo į palapinių stovyklą Asipovičų rajone.

Po „Wagner“ boso Jevgenijaus Prigožino birželį surengto maišto prieš Rusijos karinę vadovybę Kremlius pažadėjo, kad grupės samdiniai galės persikelti į Baltarusiją arba pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija. Kalbėta, kad „Wagner“ kovotojai gali dalytis patirtimi su Baltarusijos kariuomene.

Penktadienį Baltarusijos gynybos ministerija pranešė, kad rytinėje Mogiliavo srityje, Asipovičų rajone, jau įvyko bendri šalies teritorinės gynybos padalinių mokymai su privačios karinės bedrovės „Wagner“ kovotojais.

Pasak ministerijos spaudos tarnybos, „Wagner“ nariai veikia kaip instruktoriai.

Prieš savaitę Gynybos ministerija pademonstravo lauko stovyklą, kurią pasiūlė „Wagner“, jei ši persikels į Baltarusiją, bet sakė, kad stovykloje prie Asipovičų šios privačios karinės bendrovės kovotojų nėra.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kacapai CEY KRYM.

kacapai CEY KRYM. portretas
..... .

Susinervinai ,kaZapine žučka,

Susinervinai ,kaZapine žučka, portretas
gal uodega jau trumpinta? Tada,prasti popieriai..

>Kabinsim už uodegų

>Kabinsim už uodegų portretas
TU PIRMA NUO SAVO SMEGENU GEMOROJAUS NUSIKABINK,UTELE NUPIEPUS.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių