Žemę nuklojęs sniegas migrantų stovykloje pasėjo džiaugsmą: susižavėjimo neslėpė ne tik mažieji

  • Teksto dydis:

Antradienio rytą Lietuvoje žemę nuklojus sniegui, dalis vairuotojų strigo spūstyse, dalis tyliai džiaugėsi pirmaisiais žiemos ženklais, o štai migrantų stovykloje tryško emocijos.

„Kol mūsų socialiniuose tinkluose dominuoja pirmojo šį sezoną sniego vaizdai ir aktualijos, kažkam šio sezono sniegas – pirmas gyvenime!“ – socialiniame tinkle greta nuotraukų, kuriose užfiksuoti sniegu besidžiaugiantys migrantai, rašė organizacijos atstovai.

Apskritai turbūt net neįsivaizdavo, kad sniegas yra. Ir sniego mūšį žaidė, buvo visą laiką lauke.

Raudonojo kryžiaus komunikacijos vadovė Luka Lesauskaitė portalo kauno.diena.lt žurnalistams patikslino, kad vaizdai užfiksuoti Medininkų stovykloje.

Pasak organizacijos atstovės, žemę nuklojęs sniegas teigiamų emocijų sukėlė ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. „Emocijų vakar tikrai buvo daug. Įdomu, kad irakiečiai, kurių Lietuvoje yra nemažai tarp migrantų, sniegą yra matę tik kažkur aukštai kalnuose, iš arti niekada neteko matyti, tai tikrai buvo nemažai įspūdžių. Afrikietėms moterims, kurios matosi nuotraukoje, irgi buvo visiška naujiena ir labai daug nuostabos. Juokaujame, kad suvaikėjo – ir žaidė, ir mėtėsi, ir lietė“, – pasakojo pašnekovė.

Raudonojo Kryžiaus feisbuko nuotr.

Tiesa, visgi didžiausią įspūdį sniegas paliko vaikams. „Apskritai turbūt net neįsivaizdavo, kad sniegas yra. Ir sniego mūšį žaidė, buvo visą laiką lauke. Mamos ir tėčiai jau nerimavo, kad per ilgai užsibus, sušlaps ir gali susirgti. Buvo net sunku iškrapštyti iš lauko. Buvo tikrai labai daug džiaugsmo ir žaidimų pirmų kartą gyvenimą“, – teigė Raudonojo Kryžiaus atstovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Britva

Britva portretas
20 laipsnių kai užmes prieš naujus neliks nei vieno .

Muambos

Muambos portretas
džiaugsmas :)

Inga

Inga portretas
Na, juoduliai, pasidžiaugė, duonelės už dyką gavot. O dabar laikas į Tėvynę.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių