Žiniasklaida: dalis SAM skyrių ir departamentų vadovų į pareigas paskirti be konkurso

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbuotojų teigimu, dalis skyriams ir departamentams vadovaujančių asmenų ministerijoje į pareigas paskirti be konkurso, skelbia LRT radijas.

Nurodoma, jog per pastaruosius metus konkursai nebuvo skelbti Centralizuoto vidaus audito, Personalo valdymo, Sveikatos sistemos žmogiškųjų išteklių politikos skyrių vedėjų bei Strateginio valdymo ir Investicijų departamentų vadovų pareigoms užimti. Tačiau šiandien šias pareigas jau eina be konkurso į jas paskirti asmenys.

Pasak darbuotojų, dalis tokių vadovų pirmiau įdarbinami žemesnėse pareigose, o vėliau, neva parodę aukštus gebėjimus, paskiriami vedėjais ar direktoriais. Anot SAM personalo, būta ir tokių atvejų, kai penktadienį pradėjęs dirbti asmuo skyriaus ar departamento vadovu paskiriamas pirmadienį.

Savo ruožtu SAM kanclerė Jurgita Grebenkovienė žurnalistams teigė, kad vidiniai konkursai įstaigoje nerengiami taip siekiant sudaryti sąlygas karjeros laiptais kilti ministerijos darbuotojams.

Ministerijos darbuotojų teigimu, pastaruoju metu skyrių vedėjais ir departamentų direktoriais paskirta apie 10 žmonių. Su LRT radiju susisiekę SAM darbuotojai taip pat nurodė, jog neatsimena, kam iš dabartinių vadovų nuo 2023 m. sausio buvo skelbti konkursai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių