„airBaltic" spalį skraidino penktadaliu daugiau keleivių

Oro bendrovė „airBaltic" spalį iš Vilniaus ir Rygos oro uostų skraidino 235,5 tūkst. keleivių, o tai yra 22 proc. daugiau nei tuo pačiu metu pernai. Bendras „airBaltic" atliktų skrydžių skaičius spalį išaugo 23 proc. Praėjusį mėnesį iš Lietuvos ir Latvijos sostinių bendrovės lėktuvai kilo 4341 kartą, o pernai spalį bendrovė atliko 3526 skrydžius. 

Iš viso sausio - spalio mėnesiais „airBaltic" paslaugomis Lietuvoje naudojosi 557,5 tūkst. keleivių - tai 13 proc. daugiau nei pernai. Lyginant šių ir praėjusių metų dešimt mėnesių, skrydžių skaičius augo 17 proc. Pernai sausį-spalį „airBaltic" lėktuvai iš Lietuvos kilo 8 852 kartus, šiemet - 10 350 kartų. 

Spalio mėnesį iš Vilniaus „airBaltic" atliko 937 skrydžius, 6 proc. mažiau negu pernai tuo pačiu laikotarpiu. Praėjusį mėnesį su „airBaltic" iš Vilniaus oro uosto skrido beveik 48 tūkst. keleivių. Lyginant su tuo pačiu metu 2007 m., skrendančiųjų skaičius sumažėjo 13 proc. Pagal spalio mėnesį Vilniaus Tarptautiniame oro uoste aptarnautų keleivių skaičių bendrovė „airBaltic" užėmė pirmąją vietą tarp visų oro bendrovių. 

Pasak „airBaltic" viceprezidento ir generalinio direktoriaus Lietuvoje Tado Vizgirdos, Lietuvos aviacijos rinka jaučia tuos pačius signalus kaip ir visas regionas bei pasaulinė aviacijos rinka - dėl lėtėjančios ekonomikos mažėja kelionių paklausa. Dėl šios priežasties, taip pat ir dėl perėjimo prie žiemos tvarkaraščio, „airBaltic" spalio mėnesį iš Vilniaus atliko mažiau skrydžių ir pervežė mažiau keleivių. 

T.Vizgirdos teigimu, bendri kompanijos rezultatai spalio mėnesį ir toliau ženkliai augo dėl padidėjusių tranzitinių keleivių srautų per Rygos oro uostą. Per dešimt šių metų mėnesių oro bendrovė iš viso skraidino 2,2 mln. keleivių - trečdaliu daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu 2007 metais. „airBaltic" skrydžių skaičius per sausio - spalio mėnesius taip pat augo 32 proc. - nuo 30,5 tūkst. skrydžių pernai iki 40,1 tūkst. šiais metais. 

Spalį oro bendrovės lėktuvai, kylantys iš Lietuvos sostinės, buvo užpildyti 57 proc., bendrai iš Rygos ir Vilniaus - 62 proc. 

Bendras „airBaltic" 15 minučių skrydžių punktualumo rodiklis praėjusį mėnesį sudarė 86 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių