Apdovanoti konkursų saugaus eismo tema nugalėtojai

Susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius įteikė prizus moksleivių konkursų „Kaip gražiau pasipuošti atšvaitais" ir „Kaip padaryti save geriau matomu kelyje?"  nugalėtojams - Anykščių Jono Biliūno gimnazijos, Skuodo rajono Mosėdžio gimnazijos, Utenos Vyturių pagrindinės mokyklos bei Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos auklėtiniams.

„Malonu man šiandien regėti ministerijoje tokius jaunus bendros su Moksleivių sąjunga akcijos „Vaikai -už taiką keliuose" dalyvius ir apdovanoti juos konkurso  nugalėtojų prizais. Džiugu, kad net vos ne patys mažiausi mūsų šalies piliečiai taip aktyviai reaguoja  į saugaus eismo problemas keliuose ir rodo sektiną pavyzdį savo tėvams bei mums -suaugusiems", - sakė susisiekimo ministras A.Butkevičius, teikdamas  prizus moksleivių konkurso nugalėtojams: trečios-aštuntos klasės moksleiviams.

Rugsėjo 2 d. ministras ir Lietuvos moksleivių sąjungos prezidentė Grėtė Švėgždaite  paragino šalies mokytojus ir moksleivius dalyvauti  akcijoje „Vaikai - už taiką keliuose". Akcija, kurios programoje - konkursai, viktorinos, kiti saugaus eismo populiarinimo renginiai Lietuvos mokyklose, truks iki metų pabaigos.

Baigėsi jau ir paskutiniai du konkursai: „Kaip gražiau pasipuošti atšvaitais?" ir „Kaip  padaryti save  geriau matomu kelyje?". Jais buvo siekiama sukurti atšvaitą, kurį noriai segėtų moksleiviai. Šioms varžytuvėms mokiniai turėjo pateikti siūlymus, kaip padaryti save geriau matomus kelyje ir gražiai atrodyti. Kokia forma - nesvarbu. Svarbiausia - vaiko fantazija. Jie galėjo piešti, lipdyti, rašyti, siūti ir kitaip kurti. Svarbu tik, kad kūrinys būtų įdomus mokiniams ir skatintų nešioti atšvaitą, kuris ne tik padėtų tapti gerai matomu tamsiu paros metu, bet ir puoštų juos.

Komisijai išanalizavus gautą nemažą kiekį įvairaus dizaino mokinių darbų iš visos Lietuvos kampelių, paaiškėjo kad konkurse „Kaip gražiau pasipuošti atšvaitais?" išvaizdingiausiai ir patraukliausiai savo idėją pavaizdavo Anykščių Jono Biliūno gimnazijos mokinė Monika Bauklytė, laimėjusi  modernų muzikos grotuvą su priedais (internetine kamera ir ausinės su mikrofonu). O konkurse  „Kaip padaryti save geriau matomu kelyje?" išradingiausi buvo  Skuodo rajono Mosėdžio gimnazijos auklėtiniai ( pirmoji vieta), Utenos Vyturių pagrindinės mokyklos mokinys Rokas Baltakis (antroji vieta) ir Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos Jaunieji eismo patruliai. Jiems įteikti dviračiai su priedais (šalmas, užraktas, liemenė ir pirštinės)

Susisiekimo ministro teigimu, bendros pastangos tikrai padėjo - šalies keliuose ėmė mažėti nelaimingų atsitikimų ir žmonių aukų. Šiais metais, palyginus su praėjusiais, vien per aštuonis mėnesius užregistruota 959 eismo įvykiais ir 183 žuvusiais bei 1366 sužeistais mažiau. Deja, nors jau 51 procentu mažiau, bet vis dar keliuose nukenčia mūsų vaikai. „Čia yra ir mūsų kaltės - ilgus metus mokyklos ir ikimokyklinės įstaigos neskyrė reikiamo dėmesio šiai problemai. O būtinumas nuo mažens rimtai mokyti mūsų piliečius saugaus elgesio gatvėje, kelyje pribrendo jau seniai", - problemos esmę pabrėžė A.Butkevičius.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių