BMW ir „Daimler“ planuoja mainus

Du didieji Vokietijos  automobilių gamybos koncernai - BMW ir „Daimler“ - paskelbė ketinantys apsikeisti akcijų  paketais. Realizavus šį sumanymą atsirastų prielaidos įgyvendinti bendrą gamybos sąnaudų mažinimo programą.  

Pasak įtakingo žurnalo „Der Spiegel“, koncernai ketina apsikeisti 7 proc. akcijų paketais. Minėtoje gamybos sąnaudų mažinimo programoje kalbama apie tam tikrų agregatų, kurie bus naudojami ateities BMW ir „Mercedes Benz“ modeliuose, gamybos unifikavimą. Taip pat galvojama apie bendrą kai kurių komplektuojančių detalių pirkimą už maždaug 50 mlrd. dolerių. Specialistų teigimu, šie sprendimai leis partneriams sutaupyti „šimtus milijonų“ eurų jau pačioje artimiausioje ateityje.

Tiesa, šiems planams kol kas gana aršiai priešinasi Kvantų šeima, valdanti 46 proc. „BMW Group“ akcijų. Jų teigimu, keičiantis akcijomis išloštų tik „Daimler“ pusė, galinti padidinti savo įtaką Vokietijos rinkoje. Jie taip būgštauja, kad amžinieji konkurentai gali mėginti perimti BMW kontrolę, kaip kad prieš keletą metų nutiko su „Chrysler“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių