Europos kroso čempionatas - N.Kondrachinas ant nugalėtojų pakylos

Sekmadienį Vokietijoje, Matschenbergo lenktynių trasoje, baigėsi Europos automobilių kroso čempionato penktojo etapo varžybos, kuriomis Senojo žemyno pirmenybės pasiekė pusiaukelę. 

Lietuvos atstovams, TSK „Baltijos sportas“ lenktynininkui Pauliui Pleskovui ir „Automoprojektų“ komandai atstovaujančiam maskviečiui Nikitai Kondrachinui Vokietijoje sekėsi skirtingai. Klaipėdietis P.Pleskovas į finalą nepateko ir buvo klasifikuotas dvyliktoje vietoje. Su kiekvienomis lenktynėmis vis labiau progresuojantis N.Kondrachinas pirmą kartą per savo karjerą užkopė ant Europos čempionato nugalėtojų pakylos trečiojo laiptelio. 

„Startavus iš antrosios eilės finišo liniją kirsti trečiam - geras rezultatas. Juolab, kad Nikita Europos čempionate yra dalyvavęs dar mažiau nei dešimties etapų lenktynėse“, - iškart po finalo Viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ pasakojo lenktynininko treneris, 2007 ir 2008 metų Europos kroso čempionas Nerijus Naujokaitis. - Tai buvo tarsi jo revanšas už apmaudžią nesėkmę prieš tai vykusio etapo lenktynėse Čekijoje, kai subyrėjusi N.Kondrachino vairuojamo „Volkswagen Polo“ pavarų dėžė neleido jam pasirodyti svariau“. 

„Tokių naujienų iš Europos čempionato batalijų laukėme dar anksčiau, - sveikindamas N. Kondrachiną su pirmąja aukštuma kalbėjo LASF generalinis sekretorius Ričardas Rupkus. - Pirmoji Senojo žemyno pirmenybių pusė Lietuvai atstovaujantiems lenktynininkams nebuvo itin sėkminga, tačiau neprarandame vilčių, kad antroji jiems bus gerokai sėkmingesnė. Tikiu, kad ir Paulius, ir Nikita dar ne kartą nudžiugins šalies automobilių sporto gerbėjus“. 

Pergalę Vokietijoje, jau trečiąją iš eilės, iškovojo „Škoda Fabia“ vairuojantis ir lyderio pozicijas dar labiau sustiprinęs Rusijos atstovas Vadimas Makarovas.

Jis, kaip ir prieš tai Čekijoje, pranoko tokį pat automobilį vairuojantį šios šalies sportininką Vaclavą Feijfarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių