Galingiausias pasaulyje sunkvežimis pradeda darbą

Pirmasis 700 AG pajėgumą ir 3150 Nm sukimo momentą išvystantį variklį turintis „Volvo FH16“ perduotas užsakovui  Tore Ase iš Norvegijos. 

Šis „Volvo“ klientas ketina darbuotis Norvegijos vakarinėje dalyje, daugiausia gabendamas naftos produktų gavybai skirtus įrenginius.

„Priežastis, dėl kurios pasirinkome FH16 su 700 AG varikliu yra ta, kad gabename krovinius, kurių svoris siekia 50 tonų. Keliai dažniausiai yra siauri, juose yra kilometrą siekiančios nuo 6 iki 10 proc. statumo įkalnės, taigi čia niekada nebūna per daug galios“, - sako 170 kilometrų į šiaurę nuo Bergeno, Fiordėje įsikūrusios gabenimų kompanijos „Spesial og Tungtransport AS“ savininkas T.Aase. 

T.Aase sunkvežimį vairuoja iki 200 dienų per metus, o jo maršrutas vakarinėje šalies pakrantėje beveik visada tampa maksimaliu išbandymu transporto priemonei.

„Su naujuoju 700AG sunkvežimiu aš galėsiu išlaikyti didesnį vidutinį greitį ilgose ir stačiose įkalnėse. „I-Shift“ taip pat labai svarbu - man nereikės nuolat perjunginėti pavarų. Aš vairuoju sunkvežimius nuo septintojo dešimtmečio vidurio ir jau jaučiu skausmus alkūnėje“, - dėstė verslininkas „Volvo“ sunkvežimius vairuojantis jau 18 metų.
„Volvo FH16“ su 700 AG varikliu yra galingiausias sunkvežimis pasaulyje. Jis sukurtas pačioms sudėtingiausioms gabenimų užduotims atlikti. Nors galia pasiekė 700 AG, nei emisijos lygis, nei degalų sąnaudos nepadidėjo. Dar daugiau - azoto oksidų emisija, lyginant su ankstesne versija, sumažėjo 40 proc., taigi naujasis sunkvežimis atitinka netrukus įsigaliosiantį „Euro 5“ emisijos standartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tadas

tadas portretas
i dragus su juo ;D

UNIQUE

UNIQUE portretas
Nesupranti kas yra galia, matosi.... esmė yra tempimas o ne greitis šiuo atveju...

Crocodilas

Crocodilas portretas
Marketingas, marketingas, marketingas :)
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių