Galingiausio pasaulyje sunkvežimio premjera

Sausio 7-ąją „Volvo Trucks" pristatė galingiausią pasaulyje serijiniu būdu gaminamą sunkvežimį. Tai yra 700 AG ir 3150 Nm sukimo momentą išvystantis „Volvo FH16". 

„Volvo Trucks" yra pirmasis sunkvežimių gamintojas pasaulyje, kuriam pavyko savo sunkvežimius papuošti 700 AG emblema. Šis sunkvežimis - kompanijos flagmanas „Volvo FH16", kurio didžiausia galia iki šiol buvo 660 AG.

„Volvo FH16" skirtas pačioms sunkiausioms ir sudėtingiausioms krovinių gabenimo užduotims ir tiems klientams, kurie pageidauja ypatingų savybių. Su 700 AG „kaimene", slypinčia po variklio dangčiu, „Volvo FH16" neabejotinai išskiria iš visų kitų", - sako „Volvo Trucks" prezidentas ir generalinis direktorius Staffanas Juforsas.

Atrodytų, kad didesnės galios variklis taip pat turėtų sunaudoti daugiau degalų, tačiau taip nėra. „Mūsų tikslas buvo užtikrinti geriausias eksploatacines charakteristikas ir mažiausias degalų sąnaudas šiame segmente. Nors galia padidėjo, mums pavyko išlaikyti tokį patį degalų sąnaudų lygį. Palyginus su konkurentais, mes pasiekėme puikų rezultatą", - tikina S.Juforsas.

„Volvo FH16" atitinka šį rudenį įsigaliosiančio naujojo emisijos standarto „Euro 5" reikalavimus, taigi, azoto oksido emisija sumažėjo daugiau nei 40 proc. Kitaip tariant, nors „Volvo FH16" tapo dar galingesnis, tačiau jo poveikis aplinkai nepadidėjo. Be 700 AG galią išvystančios versijos, „Volvo FH16" taip pat siūlomi su 540 AG ir 600 AG varikliais. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių