Keičiasi „DHL Lietuva" tvarkaraštis

2007 metų pabaigoje Vokietijos mieste Leipcige atidarytas vienas didžiausių Europoje ir pasaulyje „DHL Express" siuntų rūšiavimo centras iš esmės koreguoja ir DHL veiklos - skubių siuntų paėmimo-pristatymo tvarkaraštį Kauno mieste ir regione. 

Naujasis Leipcigo logistikos centras, panaikinęs tarpines perkrovimo stotis, suteikė galimybę  kompanijai  sutrumpinti siuntų kelią iki adresato ir paankstinti patį siuntos įteikimo Lietuvoje laiką. Iš Leipcigo 60 tiesioginių DHL lėktuvų maršrutų driekiasi į Šiaurės Ameriką, Afriką ir Artimuosius Rytus, jau nekalbant apie tankų reisų tvarkaraštį po Europą.

„Tai reiškia - atidavėte DHL kurjeriui siuntinį iki 16:30 Kaune (visu pusvalandžiu vėliau nei lig šiol), ir gavėjui į bet kurį Europos miestą jis pristatomas jau kitą darbo dienos rytą iki 9:00 arba 12:00, o Azijos šalyse - per dvi darbo dienas iki 12:00", - aiškina Rasa Čėsnienė, DHL operacijų vadovė Baltijos šalyse. 

Atsižvelgiant į naujo centro Leipcige veiklą ir plėtros strategiją, nuo rugsėjo 15 dienos „DHL Lietuva" taip pat įvedė naują siuntų maršrutą. DHL lėktuvas iš Vilniaus oro uosto dabar skraido nebe į Kopenhagą, bet į Leipcigą. Prisiderinant prie naujo skrydžio, klientai gali siuntas DHL kurjeriams atiduoti vėliau, nes krovininis lėktuvas iš Vilniaus į Leipcigą išskris tik 21:10 - ir taip eksportui skirtos siuntos iškeliaus iš Lietuvos tą pačią dieną.

„Tai viena geriausių naujienų mūsų šalies gamybininkams, - tvirtina R.Čėsnienė. - Lig šiol kai kurių gamybos įmonių siuntos negalėdavo išskristi iš Lietuvos, jei Kaune būdavo paimamos tik iki 16-os valandos, o gamybininkams kiekviena valanda yra svarbi".

Į Vilnių ryte lėktuvas grįžta 08:50, t.y., beveik pusantros valandos anksčiau, nei iki naujo maršruto įvedimo, todėl ir siuntos adresatus pasiekia dar greičiau. Planuojama, kad Kaune įsikūrę klientai siuntas, kurioms nebus reikalingos išmuitinimo procedūros, gaus iki vidurdienio. Lig šiol ne visi klientai Lietuvoje galėdavo gauti siuntas tą pačią dieną, kai atskrisdavo lėktuvas - dėl ilgų išmuitinimo ir perkrovimo procedūrų. Juolab, kad ir jokia skubių siuntų kompanija negalėdavo iš užsienio atkeliavusių krovinių pristatyti adresatams iki vidurdienio ar devintos ryto „pagal pareikalavimą". Dėl paankstinto atvykimo laiko ir naujojo DHL terminalo Lietuvoje darbo siuntos visoje Lietuvoje yra išvežiojamos tą pačią dieną.

Naujas maršrutas žymi ir visiškai naujo tipo krovinių tvarkymo procedūras, nes gauti kroviniai iš atskridusio lėktuvo yra gabenami tiesiai į naująjį Vilniaus DHL terminalą - tai pirmas atvejis Lietuvoje, kai logistikos kompanija yra gavusi leidimą neišmuitintus oro transportu gautus krovinius išvežti iš oro uosto ir gabenti į savo pageidaujamą saugojimo vietą.

„Tai ne tik rodo šalies valdžios pasitikėjimą DHL darbo kokybe, bet ir leidžia suteikti klientams greitesnes bei pigesnes muitininko tarpininkavimo paslaugas, nes klientams nebereikia mokėti papildomų mokesčių už siuntų saugojimą", - tvirtina R.Čėsnienė.

DHL taip pat yra pirmoji Lietuvoje logistikos kompanija, gavusi leidimus visiems įmanomiems muitinės procedūrų supaprastinimams.

"Tai leidžia mums įteikinėti patikimiems klientams dar neišmuitintas siuntas, nes už jų išmuitinimą ir mokesčių surinkimą garantuoja DHL - nė vienas iš konkurentų tokios teisės neturi"", - teigė R.Čėsnienė.


Šiame straipsnyje: skubios siuntosDHLkaunas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių