„Lietuvos geležinkeliai“ ketina atsisakyti nuostolingo maršruto

„Lietuvos geležinkeliai“ planuoja atsisakyti, jų teigimu, nuostolingų maršrutų. Vienas tokių - Marcinkonys- Varėna.

Tačiau kategoriškai tam nepritariantys Varėnos savivaldybės vadovai sako galintys derėtis tik dėl kai kurių reisų uždarymo.

Iš Vilniaus per Varėną į Marcinkonis traukinys atvyksta tris kartus per dieną. „Lietuvos geležinkelių“ atstovai Varėnos savivaldybei teigė, kad Marcinkonių ir Zervynų stotelėse įlipa vidutiniškai tik po du keleivius, todėl maršruto nuostoliai per metus siekia 350 tūkst. litų.

Su tokiais skaičiavimais Varėnos valdžia kategoriškai nesutinka. Jos teigimu, vasarą traukiniai pilni grybautojų ir turistų, nuolat traukiniais važiuoja moksleiviai, pedagogai ir vietiniai gyventojai.

Kad traukiniu vyksta keliolika kartų daugiau keleivių nei teigia geležinkelininkai, šiomis dienomis įsitikino ir „Panoramos“ žurnalistai.

„Turistų srautai yra kaip tik šita kryptimi. Kita vertus, čia dar gyvena ir žmonės, kurie turi įvairių kontaktų su darbu, sveikatos įstaigomis, savivaldybe, ir tas judėjimas labai reikalingas“, - kalbėjo Varėnos rajono meras Vidas Mikalauskas.

Nuostoliai, anot Marcinkonių seniūno Viliaus Petraškos, susidaro dėl to, kad traukiniuose nėra griežtos kontrolės.

„Problema yra ta, kad yra nesąžiningų kontrolierių, kurie paprasčiausiai neima pinigų. Žmonės, kurie važiuoja nedidelį atstumą nuo Varėnos iki Marcinkonių, duoda keletą litų. Taip dažniausiai važiuoja spanguoliautojai ir grybautojai, vargingesni žmonės“, - pasakojo V. Petraška.

Tai pripažįsta ir „Lietuvos geležinkelių“ vadovai. „Turima apskaitos sistema nėra tobula, nesugeba parodyti aiškaus keleivių skaičių traukinyje, nesugeba pasakyti, kiek keleivių naudojasi mūsų paslaugomis“, - sakė „Lietuvos geležinkelių“ Keleivių vežimo direkcijos direktoriaus pirmasis pavaduotojas Donatas Kalvaitis.

Susipažinę su padėtimi vietoje „Lietuvos geležinkeliai“ žada dar kartą ją apsvarstyti, o sprendimus dėl traukinių eismo grafikų patvirtinti kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių