„Mini“ pristatė kabrioletą

BMW priklausantis kultinis britų automobiliukas „Mini“ netrukus pasirodys ir kaip kabrioletas. Gamintojai išplatino oficialias šio modelio nuotraukas ir pristatė svarbiausias technines charakteristikas.

Nors išoriškai „Mini Cooper Cabrio“, kaip ir hečbekas, ne itin stipriai skirsis nuo ankstesnio modelio, iš tiesų automobilis gali pasigirti visiškai nauju kėbulu. Kabrioletas turės minkštą sulankstomą stogą, kuris elektros varikliukų pagalba išskleidžiamas per 15 sekundžių. Tiek pat laiko užtrunka stogą paslėpti bagažinėje. Šią procedūrą galima atlikti važiuojant ne greičiau, kaip 30 km/val. greičiu. Dar svarbiau yra tai, kad net ir keliaujant sulankstytu stogu bagažinės tūris lieka palyginti didelis – maždaug 125 l.

Po kabrioleto variklio dangčiu montuojamas 1,6 l darbinio tūrio atmosferinis benzininis variklis, išvystantis 118 AG pajėgumą. Tokios pat kubatūros motoras su turbina leidžia džiaugtis 172 AG. Automobilis bus komplektuojamas su šešių laipsnių mechanine arba automatine pavarų dėže.

Beje, „Mini“ konstruktoriai pabrėžia, kad kurdami šiuos jėgos agregatus daug dėmesio skyrė degalų ekonomijai. Įdiegus visas įmanomas taupyti padedančias sistemas (tarp jų ir „stop-start“ sistemą, išjungiančią variklį stovint prie šviesoforų), naujasis modelis tą patį kelią įveiks su maždaug 22 proc. mažesniu degalų kiekiu, nei pirmtakas.

Naujasis „Mini“ ankstesnį lenkia ir geresne pakaba, tikslesniu elektromechaniniu vairo mechanizmu bei efektyvesne stabdžių sistema. Avarijos metu automobiliui verčiantis keleivių saugumą užtikrintų per 0,15 sekundės iš už galinių sėdynių iššokantys saugos lankai.

 „Mini“ atstovybėse kabrioletas turėtų pasirodyti pirmoje kitų metų pusėje.


Šiame straipsnyje: Minikabrioletas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių