Policija ruošiasi Vėlinių savaitgaliui

Policija savaitgalį stiprins viešąjį ir neviešąjį (neuniformuotų) policijos pareigūnų patruliavimą, rašoma pranešime. Spalio 30 – lapkričio 2 dienomis pareigūnai organizuos sustiprintą patruliavimą prie kapinių, reguliuos eismą prie įvažiavimų (išvažiavimų) į jas. Sustiprintas patruliavimas bus vykdomas ir magistraliniuose keliuose.

Vėlinių dienomis Lietuvos gyventojai aktyviai lankosi kapinėse, todėl padidėja transporto priemonių srautai ir eismas tampa intensyvesnis. Tokiomis dienomis suaktyvėja ir vagišiai, rašo autobild.lt.

Gyventojai ilgesniam laikui išvykdami iš namų, turėtų nepamirštų pasirūpinti savo turto saugumu, įjungti apsaugos sistemos priemones,  paprašyti kaimyno prižiūrėti savo būstą ar garažą. Automobilyje geriau nepalikti vertingų daiktų – rankinių, dokumentų, mobilių telefonų, magnetolų ir pan.

Taip pat reikia atsiminti, kad išlipus iš automobilio tamsiu paros metu, privalu apsirengti šviesą atspindinčią liemenę, o einant keliu – prisisegti atšvaitą ar pasišviesti žibintuvėliu.

Policijos pareigūnai primena transporto priemonių vairuotojams, kad vykdami lankyti artimųjų kapų, neskubėtų, ir į tolimesnę kelionę išvyktų iš anksto. Svarbiausia, vairuotojams važiuoti neviršijant leistino greičio, praleisti pėsčiuosius, vykdyti kelio ženklų reikalavimus, policijos pareigūnų nurodymus. Be to, siekiant išvengti netikėtumų kelyje, siūloma iš anksto pasirūpinti savo transporto priemonės technine būkle (rekomenduojama pasikeiti padangas, pasitikrinti, ar veikia žibintų šviesos, stiklo valytuvai, yra stiklų ploviklio ir kt.).


Šiame straipsnyje: Vėlinėskapinių eismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių