Startavo „Žiemos taurė"

Šeštadienį „Fun2Go" kartodrome Vilniuje prasidėjo Lietuvos kartingo federacijos rengiamo „Žiemos taurės" turnyro, kurį sudarys penkių etapų varžybos, pirmosios lenktynės. 

Į „Žiemos taurės" turnyro pirmojo etapo varžybas Vilniuje susirinko 30 sportininkų, kurie varžėsi keturiose klasėse. Nepaisant gamtos kaprizų (visą dieną pliaupė lietus) lenktynių trasoje virė atkakli kova, neretai peržengianti taisyklių leidžiamas ribas.

Jau pirmajame važiavime 10 sekundžių bauda jie „apdovanojo" „Honda" klasėje rungtyniavusį LMITKC (Lietuvos moksleivių informavimo ir techninės kūrybos centro) komandos narį Titą Bučelį, kurį ši teisėjų „premija" nubloškė į antrąją vietą, o teisę džiaugtis pirmąja suteikė „Autopunkto" ekipos nariui Kornelijui Kuktai.

Antrajame važiavime šios klasės T.Bučelio pranašumas nekėlė abejonių - šįkart jis pranoko komandos draugą Maksimą Bykovą ir Ukmergės kartingo sporto centro lenktynininką Benediktą Urboną.

Susumavus abiejų važiavimų rezultatus „Honda" klasėje po pirmojo „Žiemos taurės" etapo su 45 taškais lyderiu tapo T. Bučelis, o antrąją vietą su 36 taškais užima M.Bykovas. Ukmergiškis B.Urbonas, iš Vilniaus išsivežęs 29 taškus, užima trečiąją vietą. 

Labai permaininga kova, išskyrus lyderį, „MS Kart" lenktynininką Luką Stanevičių, užtikrintai laimėjusį abu važiavimus, vyko ir „Raket mini" klasėje. Čia pretendentai į prizininkus per abejas lenktynes keitėsi lyg kaleidoskpe. Per pirmąsias lenktynes antras finišavo LMITKC atstovas Simas Tankevičius, pranokęs komandos draugą Vytautą Keršį, o antrųjų lenktynių finišo liniją antras kirto jau Tomas Aniūnas iš LMITKC, o trečias - „IJ Racing" sportininkas Evaldas Kauzonas. 

Laimėjęs abu važiavimus L.Stanevičius su 50 taškų tapo ir šios klasės „Žiemos taurės" turnyro lyderiu. Po 33 taškus pelnė T. Aniūnas ir S.Tankevičius, tačiau antrąja vieta gali džiaugtis Tomas, užėmęs aukštesnę vietą antrąjame važiavime.

Po 27 taškus surinkę E. Kauzonas ir V. Keršys po pirmojo etapo dalijasi ketvirtąja-penktąja vietomis. 

Nepabūgę lietaus žiūrovai bene labiausiai laukė jaunųjų lenktynininkų, besivaržančių galingiausiose - 125 kub.cm. darbo tūrio variklius turinčių kartų klasėse, kurios buvo dar skirstomos į be pavarų dėžės ir su jas turinčiais kartais. Šiose klasėse, laimėję abu važiavimus, savo pranašumą įrodė dar prieš varžybas prognozuoti lyderiai - be pavarų dėžių „Juta Racing" sportininkas Ignas Gelžinis, o su pavarų dėžėmis - sporto klubo RKV atstovas Saulius Pocevičius. 

Sauliui priklauso ir pirmajame „Žiemos taurės" turnyro etape nuvažiuotas greičiausias ratas. Antrosiose lenktynėse klaipėdietis vieną „Fun2Go" 620 metrų ilgio trasos ratą lyjant lietui įveikė per 32,672 sekundės.

Įdomu, kad 125 kub. cm. darbo tūrio variklius turinčių kartų su pavarų dėžėmis klasėje per abejas lenktynes nesikeitė ne tik jų laimėtojas, bet ir antrieji bei tretieji prizininkai, kuriais tapo nugalėtojo komandos draugas Vitalijus Guzenka ir Panevėžio rajono moksleivių kartingo sporto centro atstovas Jaunius Gedzevičius. Po pirmojo etapo jie tapo ir klasės lyderiais, kurių taupyklėse atitinkamai 50, 40 ir 32 taškai. 

Šios kubatūros kartų be pavarų dėžių klasėje po pirmojo etapo varžybų pirmauja irgi maksimumą - 50 taškų pelnęs I.Gelžinis, o antrąją vietą užima lyderiui pralaimintis 10 taškų LMITKC sportininkas Antonas Abragimovičius. Trečias - „IJ Racing" ekipos narys Mindaugas Daunoravičius, surinkęs 29 taškus. 

Tarp komandų „Žiemos taurės" turnyro pirmojo etapo lenktynes laimėjo LMITKC ekipa, pelniusi 118 taškų. Su 79 taškais antroje vietoje liko „MS Kart", o trečia - Panevėžio rajono MKSC, kurios sportininkai Vilniuje iškovojo 70 taškų.

Antrojo etapo lenktynės vyks jau po dviejų savaičių, gruodžio 20 d., Aukštadvaryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių