Anglijos karalienė ir Prancūzijos pirmoji ponia iškilmingai vakarienei puošėsi „Dior“ suknelėmis

  • Teksto dydis:

Pirmą istorinio britų monarcho Karolio III vizito dieną Prancūzijoje vainikavo prašmatni vakarienė prancūzų karalių ir kruvinos revoliucijos sinonimu tapusiuose Versalio rūmuose. Čia susirinko per 150 kviestinių svečių. Karalienė pribloškė stulbinančiu prancūzų mados namų „Dior“ kurtu įvaizdžiu ir net 5 milijonų vertės papuošalais. Kas gi buvo patiekta vakarienės metu ir kokio garsaus prancūzų patiekalo buvo atsisakyta? 

Po pokalbio Eliziejaus rūmuose, Karolis III ir Prancūzijos prezidentas išėjo pasilabinti su prancūzais. Karalių pasitiko nemažai gerbėjų. 

„Prancūzijoje sakome, kad tai – monarchijos folkloras. Prancūzai – dideli Jungtinės Karalystės karališkos šeimos gerbėjai. Todėl aš noriu iš arti pamatyti šį didelį įvykį. Galbūt galėsime jiems paspausti rankas, su jais pasikalbėti“, – sakė lūkuriuojantis prancūzas. 

„Jis pirmą kartą atvyko į Prancūziją kaip Anglijos karalius. Todėl tai yra nuostabus įvykis. Norime būti čia šią ypatingą progą“, – sakė į susitikimą su karaliumi atskubėjusi prancūzaitė.

Vėliau karalių laukė ištaiginga vakarienė Versalio rūmuose. Nuo pavakario prie paauksuotų rūmų Raudonu kilimu žengė sporto, politikos veikėjų procesija. Iš viso – per 150 svečių. Tarp jų buvo ir dainininkas Mickas Jaggeris, prancūzų aktorė Gainsbourg, britų aktorius ir kino prodiuseris Hugh Grantas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vakaro kulminacija – į rūmus atvyksta karaliai. Juos pasitiko Prancūzijos prezidentas ir pirmoji ponia. Visų dėmesį pirmiausia traukė damų apranga. karalienė vakarui pasirinko tamsiai mėlyną legendinių prancūzų mados namų „Dior“ suknelę bei safyrų ir deimantų papuošalus. Kamila ant kaklo dėvėjo karalienės Elžbietos II deimantų ir safyrų vėrinį. Visų šių papuošalų vertė per 5 mln. eurų. Brigitte Macron puošė tie patys mados namai. Ji irgi vilkėjo tamsiai mėlyną suknelę su puošnia apykakle ir rankogaliais.

Per vakarienę Veidrodžių salėje patiektas mėlynasis omaras bei krabų pyragas su migdolais ir mėtomis, prancūziška vištiena su grybų užtepėle, prancūziški ir angliški sūriai bei rožių skonio „macarons“ su ličių kremu ir šviežiomis avietėmis.

Valgiaraštyje nebuvo fuagra – prieštaringai vertinamo kepenėlių pašteto, gaunamo priverstinai maitinant antis ir žąsis. Karalius tokį paštetą yra uždraudęs valgyti savo namuose. 

„Žinote, kokią meilę prancūzai jautė karalienei Elžbietai II, jūsų motinai, per visą jos gyvenimą ir valdymą ir kaip stipriai dalinomės su britų tauta gedulo skausmu. Šį vakarą priimdami jus kartu su karaliene taip pat mąstome apie ją ir apie princą Philipą“, – tokiais žodžiais Prancūzijos prezidentas kreipėsi į britų monarchą vakarienės metu.

„Galite pasikliauti ta draugyste, kuri atsinaujina ir atgyja su kiekviena nauja karta. Tegul ji bus ilgalaikė, ištikima ir pastovi per amžius, kurie mūsų laukia“, – tokie žodžiai nuskambėjo iš Karolio III lūpų. 

Vis dėlto kad ir kokia pompastiška būtų vakarienė, vienas svarbiausių monarcho kelionės įvykių – kreipimasis į įstatymų leidėjus Senate. Karolio III motina, karalienė Elžbieta II, 2004 m. taip pat kreipėsi į Senato narius, taip pat prancūziškai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anglija

Anglija portretas
turi karalių, o karalienė pernai pasimirė.

etikas Lydekaitis

 etikas Lydekaitis portretas
Nu jau Čiarlio boba strošna ,kad aik tu peklon.

Gražus ponai

Gražus ponai portretas
Mane tai labai nustebino (gerąja prasme) Macrono žmona .Liuks.Nuostabu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių