Aplink Taivaną pastebėti 28 Kinijos karo lėktuvai

  • Teksto dydis:

Kinija sekmadienį aplink Taivaną skraidino 28 karo lėktuvus, kurių dauguma kirto Taivano sąsiaurio vidurio liniją ir vykdė nenurodytas tolimojo nuotolio misijas, pranešė Taibėjaus valdžios institucijos.

Taivano gynybos ministerija pareiškė, kad 20 orlaivių kirto vandens kelio, skiriančio savivaldžią salą ir žemyninę Kiniją, vidurio liniją ir įskrido į Taivano pietryčių ir pietvakarių oro gynybos identifikavimo zoną.

Kinijos gynybos ministerijos paskelbtame pareiškime nurodė, kad Pekinas vykdė tolimojo nuotolio pratybas ir mokymus, ir pridūrė, kad šiuo metu situaciją stebi patruliniai lėktuvai ir laivai.

Kinija savarankišką Taivaną laiko savo teritorija ir žada jį vieną dieną susigražinti, net jėga, jei to prireiktų. Pekino ir Taibėjaus santykiai pablogėjo 2016 metais saloje į valdžią atėjus prezidentei Tsai Ing-wen (Cai Ingven), nepriklausomybės šalininkei.

Pekinas didina diplomatinį ir karinį spaudimą Taivanui, o kinų karo lėktuvų skrydžių netoli salos smarkiai padaugėjo pernai, po tuometinės JAV Atstovų Rūmų pirmininkės Nancy Pelosi (Nensi Pelouzi) vizito.

Praėjusią savaitę Taipėjus pranešė, kad padaugėjo Kinijos karinių lėktuvų ir laivų antpuolių. Šis žingsnis žengtas po to, kai Pekinas pareiškė, kad jo pajėgos šiuo metu yra sustiprintos parengties būsenoje dėl to, kad anksčiau šį mėnesį Taivano sąsiauriu praplaukė du JAV ir Kanados laivai.

Taivano gynybos ministerija pranešė, kad nuo trečiadienio iki ketvirtadienio ryto aplink salą buvo aptikti 68 Kinijos orlaiviai ir 10 karinių jūrų pajėgų laivų.

Kinijos ministerija nurodė, kad kai kurie iš šių lėktuvų ir karo laivų vyko į nenurodytą Ramiojo vandenyno vakarinę zoną vykdyti bendrų mokymų jūroje ir ore su šalies lėktuvnešiu „Shandong“.

Vienas iš dviejų veikiančių Kinijos laivyno lėktuvnešių „Shandong“ buvo aptiktas pirmadienį maždaug už 110 km į pietryčius nuo Taivano, plaukiantis į vakarinę Ramiojo vandenyno dalį, pranešė Taibėjaus valdžios institucijos.

Kinija šio incidento oficialiai nekomentavo.

Balandį Pekinas per karines pratybas imitavo Taivano apsupimą. Pratybos buvo surengtos po taivaniečių prezidentės Tsai Ing-wen susitikimo su JAV Atstovų Rūmų pirmininku Kevinu McCarthy (Kevinu Makarčiu) Kalifornijoje.

Tąkart Taivanas per parą aptiko 71 Kinijos karo lėktuvą, o tai prilygo 2022 metų gruodžio mėnesį pasiektam dienos rekordui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gabriuuuk \\\\\.../////

Gabriuuuk  \\\\\...///// portretas
snaudi,tavo "tėvynė" pavojuje.

Senukas

Senukas portretas
Putinas eskaluoja konflikta su Š korea

Nesuprantam

Nesuprantam portretas
Vata, kodel tautos draugas Kim vaz šarvuoru traukiniu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių