Baltarusija: sieną su Lietuva pažeidę asmenys – ne pasieniečiai, o civiliai

Baltarusijos valstybinis sienos apsaugos komitetas (GPK), reaguodamas į Lietuvos protesto notą dėl sienos pažeidimo, pareiškė, kad baltarusių pasieniečiai valstybės sienos nepažeidė.

„Baltarusių pasieniečiai Lietuvos sienos nepažeidė. Baltarusijos Respublikos valstybės sienos apsaugos tarnybos institucijos nustatinėja asmenis, susijusius su šiuo incidentu. Tai buvo civiliai“, – sakė GPK oficialus atstovas Antonas Byčkovskis naujienų agentūrai „Interfax“.

Jis pridūrė, kad rajono, kur įvyko incidentas, pasieniečiai praktiškai iškart apsikeitė informacija.  

Anot A. Byčkovskio, Lietuvos užsienio reikalų ministerijos veiksmai panašūs į bandymus kelti „nereikalingą informacinį triukšmą“. 

Spalio 20 dieną Lietuvos URM įteikė Baltarusijos ambasados atstovui protesto notą dėl valstybės sienos pažeidimo. 

Nota įteikta dėl spalio 18 dieną Valstybės sienos apsaugos tarnybos Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos veikimo teritorijoje, Druskininkų savivaldybėje, užfiksuoto Lietuvos valstybės sienos pažeidimo, kai Baltarusijos pasienio tarnybos pareigūnas priėjo prie Lietuvos valstybės sieną žyminčio valstybės sienos ženklo.

„URM reikalauja, kad Baltarusija kuo skubiau pateiktų paaiškinimą dėl įvykusio incidento ir imtųsi visų būtinų priemonių, kad ateityje tokie incidentai nepasikartotų“, – teigiama ministerijos išplatintame pranešime.

Trečiadienį Lietuvos užsienio reikalų ministerija įteikė notą Baltarusijai dėl pasikartojančių valstybės sienos pažeidimo atvejų. Šis žingsnis žengtas po to, kai pirmadienį pasienyje ties Druskininkų savivaldybe Baltarusijos pareigūnas priėjo prie Lietuvos valstybės sieną žyminčio valstybės sienos ženklo.

Į Lietuvą šiemet per pasienį su Baltarusija pateko beveik 4,2 tūkst. neteisėtų migrantų, su išaugusia nelegalia migracija pastaraisiais mėnesiais susiduria ir Latvija bei Lenkija. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl to šalyje paskelbta ekstremali situacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gaidelis pakakariekojo- tuo viskas ir baigėsi.

ne

ne portretas
biurokratpopiergaliais zais kit o varykit visus valkatas pas belgus i briuseli ten tegul ais kinasi o neuzkraut musu tautai ant galvos uztenka siu anusiniu cirku kur valkatom ismokami pinigai kokiu musu pa salpiniai tik sapnavo GEDA siai bergsaikai======

tomas

tomas portretas
Tai išsižiojo idijotas. Į Maskvą, į Maskvą, į Maskvą.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių