Baltieji rūmai neigia J. Bideną sergant Parkinsono liga

  • Teksto dydis:

Baltieji rūmai paneigė, kad Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas serga Parkinsono liga, ir tvirtino, kad nėra ženklų, jog NATO sąjungininkai nerimautų dėl amerikiečių lyderio.

Po birželio 27 dieną įvykusių J. Bideno debatų su jį populiarumu lenkiančiu respublikonu Donaldu Trumpu susirūpinimas dėl prezidento sveikatos smarkiai padidėjo.

Debatuose J. Bidenas ne kartą pametė mintį, žvelgė tuščiu žvilgsniu, kalbėjo nerišliai. Prezidentas tai aiškino atsilikimu nuo paros ritmo dėl kelionių ir peršalimu.

Spaudimą pajuto ir Baltieji rūmai, o spaudos konferencijoje pirmadienį buvo jaučiama įtampa.

Spaudos sekretorė Karine Jean-Pierre pareikalavo pagarbos, o žurnalistai užginčijo jos atsisakymą patvirtinti pranešimus, kad Baltuosiuose rūmuose aštuonis kartus lankėsi Parkinsono ligos specialistas.

Walterio Reedo nacionalinio karo medicinos centro, kuriame J. Bidenas atlieka medicinines apžiūras, neurologo Kevino Cannardo vizitai buvo užfiksuoti viešai prieinamuose lankytojų žurnaluose.

„Ar prezidentas buvo gydytas nuo Parkinsono ligos? Ne. Ar jis yra gydomas nuo Parkinsono? Ne, nėra. Ar jis vartoja vaistus nuo Parkinsono ligos? Ne“, – sakė K. Jean-Pierre.

Pirmadienio vakarą Baltieji rūmai paviešino J. Bideno asmeninio gydytojo Kevino O'Connoro laišką, kuriame tvirtinama, kad prezidentas nesilankė pas neurologą, išskyrus tris kasmetines apžiūras.

Baltieji rūmai taip pat paneigė pranešimus, kad šią savaitę Vašingtone vyksiančiame NATO viršūnių susitikime, skirtame 75-osioms Aljanso metinėms, dalyvaujančios sąjungininkės reiškė susirūpinimą dėl J. Bideno.

„Iš savo sąjungininkių nepastebime jokių tokių ženklų“, – žurnalistams sakė Nacionalinės saugumo tarybos atstovas spaudai Johnas Kirby.

Tačiau NATO lyderiai bet kokiu atveju siekia patikinimų, apklausoms prognozuojant D. Trumpo pergalę lapkritį įvyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose.

Buvęs prezidentas D. Trumpas nuolat kritikuodavo šį gynybos aljansą, reikšdavo susižavėjimą Rusijos vadovu Vladimiru Putinu ir tvirtindavo, kad galėtų greitai užbaigti karą Ukrainoje.

NATO viršūnių susitikimas bus dar vienas akylai stebimas testas J. Bidenui.

„Jis turi ego“

J. Bidenas pirmadienį dar kartą pabrėžė, kad nesitrauks iš JAV rinkimų kovos.

81-erių demokratas partijos kritikams pasiūlė mesti jam iššūkį kitą mėnesį Čikagoje vyksiančiame partijos suvažiavime arba paremti jį prieš D. Trumpą lapkritį.

Prezidentas išliejo pasipiktinimą laiške Kongresui ir retame skambutyje į televizijos laidą.

„Bet koks ryžto susilpnėjimas ar aiškumo trūkumas dėl laukiančios užduoties tik padeda Trumpui ir kenkia mums. Atėjo laikas susitelkti, judėti į priekį kaip vieningai partijai ir nugalėti Donaldą Trumpą“, – sakoma prezidento laiške.

Paskambinęs MSNBC televizijos laidai „Morning Joe“ J. Bidenas teigė esąs labai nusivylęs partijos elitu.

„Bet kuris iš šių žmonių, nemanančių, kad turėčiau kandidatuoti – kandidatuokite prieš mane. Paskelbkite savo kandidatūrą į prezidentus, meskite man iššūkį per suvažiavimą“, – pridūrė jis.

Po debatų D. Trumpas laikėsi neįprastai tyliai, tačiau pirmadienį televizijoje „Fox News“ pareiškė, kad, jo nuomone, J. Bidenas atlaikys spaudimą ir liks rinkimų kovoje.

„Jis turi ego ir nenori pasitraukti“, – teigė D. Trumpas interviu Seanui Hannity.

Nors J. Bidenas tvirtai laikosi savo, spaudimas vyriausiam JAV istorijoje pareigas einančiam prezidentui auga.

Adamas Smithas, įtakingas JAV Atstovų Rūmų Ginkluotųjų pajėgų komiteto narys demokratas, tapo šeštuoju demokratų įstatymų leidėju, viešai pareiškusiu, kad J. Bidenas turėtų pasitraukti iš rinkimų kovos.

„Manau, jog tapo aišku, kad jis nėra geriausias žmogus demokratų žiniai skleisti“, – sakė A. Smithas televizijai CNN.

Tačiau kiti aukšto rango demokratai reiškia paramą J. Bidenui.

„Tą dieną po debatų viešai pareiškiau, kad palaikau prezidentą Joe Bideną ir demokratų sąrašą. Mano pozicija nepasikeitė“, – CNN teigė Atstovų Rūmų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas.

Dauguma apklausų rodo, kad J. Bidenas populiarumu atsilieka nuo D. Trumpo, nors respublikonas neseniai buvo nuteistas už sunkų nusikaltimą byloje dėl pinigų už tylą vienai pornografijos žvaigždei.


Šiame straipsnyje: Joe Bidenassveikataliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

To ddd

To ddd portretas
Raumenų sustingimas būdingas Parkinsono pradžiai ir net tiesiog senėjimui būdinga, kad sunku pradėti judėti. Jis tikrai senas. Ir jam laikas į pensiją. Bet jis mano, kad gali laimėti ir nori laimėti.

Baideno komanda patys save įvarė į kampą

Baideno komanda patys save įvarė į kampą portretas
Neparuošė jam pamainos nors jau buvo akivaizdu, kad jis sensta sparčiai, nors fiziškai dar sveikas. Savo amžiui. Jie tikisi, kad jis gali jiems laimėti, o paskui jį pakeis. Bet vargu ar lai mės, nes senelis tiesiog neatlaikys ir daug žmonių už tokios būklės prezidentą nebalsuos, net jei Trumpo nenori. Va jau Makronas manė, kad prancūzai balsuos už jį, kad tik LePen nelaimėtų, o prancūzai ant jo dėl tokių manipuliacijų supyko ir balsavo už kairiuosius. Net dalis dešiniųjų balsavo už kairiuosius. Amerikonai gali irgi supykti, kad jiems nėra tikro kandidato už kurį balsuoti.

ogi

ogi portretas
svelniai pripazino kad tai tiesa p
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių