Balyje dėl narkotikų sulaikytiems keturiems žmonėms gresia mirties bausmė

  • Teksto dydis:

Keturiems asmenims, Indonezijos kurortinėje Balio saloje sulaikytiems dėl su narkotikais susijusių kaltinimų, gresia mirties bausmė, antradienį pranešė kovos su narkotikais agentūros vadovas.

Salos tarptautiniame oro uoste rugsėjo 3 dieną pareigūnai sulaikė du Tailando piliečius už metamfetamino ir MDMA (ekstazio) laikymą, žurnalistams sakė Balio kovos su narkotikais agentūros vadovas Rudy Ahmadas Sudrajatas (Rudis Ahmadas Sudradžatas).

„Narkotikai turėjo būti perduoti dviem juos užsakiusiems indoneziečiams“, – teigė jis.

Rugsėjo 8 dieną tame pačiame oro uoste buvo sulaikytas vienas Indonezijos pilietis. Kurjeris, kurio pilietybė nenurodyta, taip pat buvo sulaikytas.

Visiems keturiems gresia mirties bausmė, jei bus pripažinti kaltais, pažymėjo R. A. Sudrajatas.

Liepą policija taip pat sulaikė du europiečius – latvį ir švedą.

Latviui, kuris, įtariama, priklauso nusikalstamam sindikatui savo gimtinėje, gresia iki 20 metų kalėjimo po to, kai jis įkliuvo su 450 g hašišo ir 977 g marihuanos.

Įtariamajam švedui, kurio viloje rasta 201 gramas hašišo, gresia iki 15 metų kalėjimo.

Indonezijoje galioja vieni griežčiausių kovos su narkotikais įstatymų, numatančių mirties bausmę narkotikus gabenantiems žmonėms. 

Šalyje mirties bausmė skirta dešimtims žmonių dėl narkotinių ir psichotropinių medžiagų platinimo, įskaitant pagyvenusią britę, nuteistą už kokaino įvežimą į kurortinę Balio salą, ir heroino kontrabanda kaltintą filipinietę. 

Gegužę policija saloje surengė reidą įtariamoje narkotikų laboratorijoje ir sulaikė du ukrainiečius, rusą ir indonezietį, kuriems visiems gresia mirties bausmė.

Tą patį mėnesį policija pranešė, kad vienam australui gresia iki 20 metų kalėjimo šioje kurortinėje saloje ir daugiau kaip 600 tūkst. JAV dolerių (539 tūkst. eurų) bauda už įtariamą bandymą parduoti metamfetaminą. Liepą teismas jam skyrė priverstinį pusės metų gydymą nuo narkotikų priklausomybės. 

Vėliausią kartą egzekucijų Indonezijoje buvo įvykdyta 2016 metais, kai sušaudyti trys užsieniečiai ir vienas Indonezijos gyventojas.

 


Šiame straipsnyje: BalisMirties bausmėnarkotikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Labai

Labai  portretas
teisinga bausmė. Gaila kad Lietuvoje panaikinta mirties bausmė !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių