A. Blinkenas: JAV nenori eskalavimo su Iranu, bet gins Izraelį

Jungtinės Amerikos Valstijos nenori jokio karo veiksmų su Iranu eskalavimo, bet ir toliau gins Izraelį, pirmadienį pareiškė valstybės sekretorius Antony Blinkenas.

„Mes nesiekiame eskalacijos, bet ir toliau remsime Izraelio gynybą ir apsaugosime savo personalą regione“, – sakė A. Blinkenas, prasidėjus susitikimui su Irako ministro pirmininko pavaduotoju Mohammedu Ali Tamimu.

„Šis savaitgalis parodė, kad Izraelis neturėjo ir neturi gintis vienas, kai jis yra agresijos, atakos auka“, – pridūrė A. Blinkenas, pavadinęs Irano veiksmus „neturinčiais precedento“. Vėlai šeštadienį Iranas paleido daugiau nei 300 bepiločių orlaivių ir raketų, keršydamas už balandžio 1 d. suduotą mirtiną smūgį į Irano konsulatą Sirijoje, dėl jo Teheranas kaltina Izraelį. Dauguma raketų ir dronų buvo perimti dar nepasiekę Izraelio su JAV, Jordanijos ir kitų sąjungininkių pagalba.

A. Blinkenas sakė per pastarąsias 36 valandas surengęs ne vienas derybas, siekdamas suderinti diplomatinį atsaką, kuris užkirstų kelią krizei plėstis regione. Pasak Valstybės departamento, JAV valstybės sekretorius kalbėjosi su kolegomis Egipte, Saudo Arabijoje, Jordanijoje, Turkijoje, Didžiojoje Britanijoje ir Vokietijoje.

Irako ministro pirmininko pavaduotojas sakė, kad jo vyriausybė nerimauja, jog regionas gali būti „įtrauktas į platesnį karą, kuris kels grėsmę tarptautiniam saugumui“, ir paragino visas šalis laikytis „santūrumo“.

Susitikimas su A. Blinkenu įvyko prieš JAV prezidento Joe Bideno derybas Baltuosiuose rūmuose su Irako ministru pirmininku Mohamedu Shia Al Sudani.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

to o

to o portretas
kai gyveni jankio šiknoj tau ruskynas blogis. Nusiprausk jankio kakalus nuo akių - pamatysi pasaulį kiek kitokį. Galima pradėt kad jankiai neturi net tiesinio metro savo žemės. Viskas užgrobta nužudžius dešimtis milijonų vietinių gyventojų.

O

O portretas
Ruskynas yra pasaulio blogis

pirmam

pirmam portretas
jankiam reikia karo. Todėl ir negina. Gali būti kad jankių tikslas kraponacių letenom prismaugt Rusiją o tada užpult ir pasidalyt. Istorijos nesuklastosi - jankių valkatynas užpuolė Meksiką ir užgrobė 2 mln kv km teritoriją - dabar Naujosios Meksikos, Jutos, Nevados, Arizonos, Kalifornijos, Teksaso valstijos, Kolorado valstijos dalis. Ir tik todėl kad ten buvo surasta aukso. Ta proga, išsigandę tokio paties likimo, rusai atidavė Aliaską. Nes tie 7 limonai daugiau negu juoking kaina už turtingiausia gamtiniais ištekliais, tarp kurių ir auksas, dabar jankių valstiją.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių