A. Blinkenas rengia derybas dėl Azerbaidžano operacijų Kalnų Karabache nutraukimo

  • Teksto dydis:

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) antradienį surengs skubias derybas su visomis pusėmis, kad būtų nutraukta Azerbaidžano operacija etninių armėnų apgyvendintame separatistiniame Kalnų Karabache, pranešė vienas pareigūnas.

Pirmadienį atidarius kelius pagalbai tiekti, „mes tikėjomės, kad pavyks prisitaikyti prie ilgalaikių problemų“, sakė JAV pareigūnas, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga.

„Todėl šis incidentas (...) yra ypač piktinantis ir ypač pavojingas“, – pridūrė jis.

Azerbaidžanas anksčiau antradienį pareiškė pradėjęs antiteroristines operacijas Kalnų Karabache. Baku kaip taikos sąlygos reikalauja Armėnijos iš ginčijamos teritorijos visiškai išvesti savo karius.

Jerevanas neigia, kad armėnų kariai yra armėnų apgyvendintame Kalnų Karabacho regione. Be to, Armėnija apkaltino Azerbaidžaną pradėjus plataus masto agresiją prieš separatistinį regioną ir pareiškė, kad Baku bando jame vykdyti etninį valymą.

Prancūzija šaukia skubų JT Saugumo Tarybos posėdį

Prancūzija paragino surengti skubų Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos posėdį, Azerbaidžanui pradėjus karines operacijas Kalnų Karabache.

„Nėra preteksto, kuris pateisintų tokius vienašališkus veiksmus“, – sakoma Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos pareiškime.

Jame priduriama, kad jie „kelia grėsmę tūkstančiams civilių gyventojų, jau nukentėjusių nuo mėnesį trunkančios neteisėtos blokados, ir prieštarauja tarptautinės bendruomenės pastangoms derybomis pasiekti susitarimą“.

Armėnijos premjeras ragina Rusiją ir JT imtis veiksmų dėl eskalacijos Karabache

Armėnijos ministras pirmininkas Nikolas Pašinianas paskatino Rusiją ir Jungtines Tautas imtis veiksmų, Azerbaidžanui pradėjus karinę operaciją.

„Visų pirma, Rusija turi imtis veiksmų, o antra, tikimės, kad JT Saugumo Taryba taip pat imsis veiksmų“, – televizijos komentaruose sakė N. Pašinianas, kurio šalis priklauso Maskvos vadovaujamam kariniam aljansui.

Po 2020 metų karo dėl Kalnų Karabacho regione buvo dislokuoti rusų taikdariai.

N. Pašinianas smerkia raginimus Armėnijoje surengti perversmą

„Negalime leisti, kad tam tikri žmonės, tam tikros jėgos suduotų smūgį Armėnijos valstybei“, – sakė N. Pašinianas per televiziją transliuotame kreipimesi.

„Jau dabar iš įvairių vietų pasigirsta raginimų surengti Armėnijoje perversmą“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Siaip tai

Siaip tai portretas
Laikas jau dabar RUSIJAI,SIAURES KOREJAI SPRESTI JAValkatu PROBLEMA,Kai JAValkatos yvaldys gipergarsini gynkla,kazkurtai po 5m, bus dar daugiau problemu.TIESIOG DABAR JAVALKATYNA REIKIS TRINTI NUO ZEMELAPIO.

Sita UTELE

Sita UTELE portretas
Inicijavo konflikta dabar ,,stengsis,, ,,nuslopint,,.KUR TIK PASIRODE AMERIKINES UTELES,TEN KRAUJAS LIEJASI LAISVAI.

Ale

Ale portretas
kur tik kas nors visur kišasi tie jankiu imperijalistai ir okupantai, lenda visur kaip kokios žiurkės ar tarakonai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių