Britų premjeras sutiko pasisakyti Europos Parlamente apie planuojamą referendumą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) priėmė kvietimą pasisakyti Europos Parlamente apie savo šalies planus surengti referendumą dėl Jungtinės Karalystės narystės Bendrijoje, ketvirtadienį pranešė Europos Parlamento liberalų frakcijos lyderis.

„Man malonu, kad Cameronas iš principo priėmė mano kvietimą pasisakyti Europos Parlamente. Tai jam suteiks galimybę pagaliau atversti savo kortas“, – sakė frakcijos lyderis Guy Verhofstadtas (Gi Verhofstatas).

Buvęs Belgijos premjeras G.Verhofstadtas, kuris anksčiau ne kartą ragino D.Cameroną pateikti daugiau informacijos apie referendumą, kurį šis pažadėjo surengti iki 2017 metų pabaigos, sakė, kad parlamento pareigūnai derina su D.Cameronu datą.

D.Cameronui „buvo didelė garbė būti pakviestam į Europos Parlamentą ir jis laiko tai galimybe išsakyti savo idėjas“, – sakoma G.Verhofstadto biuro pranešime.

„D.Cameronas, apskritai, teigiamai įvertino šį kvietimą ir jie (D.Cameronas ir G.Verhofstadtas) vėl apie tai kalbėsis kito Europos Vadovų Tarybos susitikimo užkulisiuose“, – sakė spaudos atstovas, kalbėdamas apie spalio viduryje įvyksiantį ES viršūnių susitikimą.

Kol kas Londonas šios informacijos nepatvirtino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Harka

Harka portretas
Jei Briuselis nesuvaldys "pabegeliu" verzimosi i ES, Didzioji Britanija, manau, iseis is ES. Po jos seks ir kitos salys. Galimai masonu planas del ES sugriovimo gali pavykti. Per daug "tolerastai" paleido vadeles... Tvarka turi buti visur!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių