Buvęs Rusijos prezidentas D. Medvedevas pagrasino Lenkijai

Buvęs Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas pagrasino Lenkijai „radioaktyvių pelenų“ perspektyva, atsakydamas į Lenkijos užsienio reikalų ministro Radoslawo Sikorskio savaitgalį išsakytas pastabas dėl branduolinių ginklų naudojimo.

Duodamas interviu Didžiosios Britanijos dienraščiui „The Guardian“, R. Sikorskis kalbėjo, kad, Rusijai panaudojus branduolinius ginklus Ukrainoje, JAV neva duotų į tai atsaką.

„Amerikiečiai rusams pasakė, kad, jei susprogdinsite branduolinę bombą, net jei niekas nežus, mes smogsime visiems jūsų taikiniams (pozicijoms) Ukrainoje konvenciniais ginklais, mes sunaikinsime juos visus“, – kalbėdamas su dienraščiu sakė R. Sikorskis.

D. Medvedevas į tai atsakė socialiniame tinkle „X“ parašydamas, jog JAV nieko panašaus nesakė, nes „jie yra atsargesni“.

„Jei amerikiečiai pultų mūsų taikinius, tai reikštų pasaulinio karo pradžią ir net tokios šalies, kaip Lenkija, užsienio reikalų ministras turėtų tai suprasti“, – sekmadienį rašė Rusijos saugumo tarybos vadovo pavaduotojas.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda paprašė JAV Lenkijoje dislokuoti branduolinių ginklų, savo įraše teigė D. Medvedevas. „Varšuva netaps išimtimi, akivaizdu, kad ir jai teks jai priklausanti radioaktyvių pelenų dalis. Ar tikrai to norite?“, – pridūrė D. Medvedevas.

A. Duda balandį yra pasakęs, kad Lenkija – viena iš tvirčiausių Ukrainos rėmėjų – yra pasirengusi priimti NATO branduolinius ginklus kaip atsvarą Baltarusijoje dislokuotai taktinei branduolinei Rusijos ginkluotei.

Nuo 2008 m. iki 2012 m. eidamas prezidento pareigas D. Medvedevas buvo laikomas svarbia liberalios Rusijos politikos figūra. Tačiau nuo plataus masto rusų invazijos Ukrainoje pradžios jis tapo vienu iš atkakliausių griežto kurso šalininkų ir socialiniuose tinkluose reguliariai skelbia įrašų, kuriais karštai gina karą.

R. Sikorskio komentarai greičiausiai yra susiję su 2022 m. įvykiais. Tuomet JAV žiniasklaidoje buvo pasirodęs ne vienas straipsnis, kad valdžiai Vašingtone yra susidaręs įspūdis, kad Maskva rengiasi Ukrainoje panaudoti taktinį branduolinį ginklą.

Tuo metu Kremliui neva buvo pasakyta, kad JAV duotų ne branduolinį, bet kitokio pobūdžio galingą atsaką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Batas kaip reta

Batas kaip reta portretas
Sitas kompotas ypac girtas budamas grasina vakarams. Neverta net demesi kreipti i sita skicofrenika.

??

?? portretas
Vata jus savo didybes manijoj prapuole

Senukas

Senukas portretas
Kaip prie brand bombu atsisedo tokie buki padarai?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių