D. Kuleba įspėjo Honkongą, kad Rusija gali juo pasinaudoti apeidama sankcijas

  • Teksto dydis:

Ukrainiečių užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ketvirtadienį perspėjo Honkongą, kad Rusija gali pasinaudoti šiuo miestu-valstybe, kad apeitų sankcijas, kurias Vakarai jai įvedė dėl plataus masto invazijos į Ukrainą.

Vakarų valstybės įvedė precedento neturinčias ekonomines sankcijas Maskvai po to, kai 2022 metų vasarį Kremlius pasiuntė karius į Ukrainą.

Naujausiomis Maskvai įvestomis sankcijomis siekiama paveikti subjektus, kurie leidžia Maskvai apeiti apribojimus. Europos Sąjunga taip pat pritaikė sankcijas 19 Kinijos bendrovių, įskaitant kelias Honkonge veikiančias įmones.

„Kuleba taip pat paragino Honkongo administraciją imtis priemonių, kad neleistų Rusijai ir Rusijos bendrovėms naudotis Honkongu siekiant apeiti ribojamąsias priemones, įvestas dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą“, – nurodė Ukrainos užsienio reikalų ministerija.

„Šios ribojamosios priemonės yra būtinos siekiant susilpninti Rusijos gebėjimą kariauti ir žudyti žmones Ukrainoje“, – priduriama pranešime.

„Rusijos machinacijos neturėtų sugadinti Honkongo, kaip labai išsivysčiusios liberalios ekonomikos, pagrįstos nepajudinama pagarba teisinei valstybei, reputacijos“, – sakė ministerija, tęsiantis D. Kulebos vizitui į Kiniją.

Tai pirmasis ukrainiečių diplomatijos vadovo vizitas į šią šalį nuo tada, kai Rusija daugiau nei prieš dvejus metus pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

Trečiadienį Kinijoje D. Kuleba pareiškė, kad Kyjivas yra pasirengęs derėtis su Rusijos atstovais, kai Maskva norės surengti sąžiningas derybas.

Jį trečiadienį Guangdžou, Pietų Kinijoje, priėmė kinų užsienio reikalų ministras Wang Yi.

Kinija pristato save kaip neutralią šalį Rusijos sukelto karo klausimu ir sako, kad nesiunčia letalinės pagalbos nė vienai pusei. Pekinas taip pat teigia, kad karas turi būti nutrauktas atsižvelgiant tiek į Ukrainos, tiek į Rusijos interesus.

Tačiau gilėjanti partnerystė su Maskva paskatino NATO nares pavadinti ją karo, kurio Pekinas niekada nepasmerkė, skatintoja.


Šiame straipsnyje: UkrainaKinijaRusijasankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas

Kas  portretas
čia toks tas kaleka, o kad RUSIJA apeina sankcijas ,tai labai gerai, žydų klounas ir narkomanas zielia infarkta gaus

> tam au, au

> tam au, au portretas
Ei ciucki dvorniaška, palojai marš į būdą arba pas nacius į mėsmalę.

Au au

Au au portretas
Kacapai, ko čia nervinatės komentaruose? Čiuožkit na rodinu ir ten smirdėkit.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių