D. Šmyhalis: iki metų pabaigos Ukrainoje bus pagaminta 1,5 mln. dronų

Iki 2024 metų pabaigos Ukrainoje planuojama pagaminti 1,5 mln. dronų. Vyriausybė taip pat pradėjo realizuoti eksperimentinį bepiločių orlaivių operatorių mokyklų sertifikavimo projektą.

Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos premjero Denyso Šmyhalio kalba Ministrų kabineto posėdyje.

„Kiekvieną dieną dirbame su partneriais, siekdami didinti ginklų tiekimą, taip pat plėtojame savo gynybinį pramoninį kompleksą. 2023 metais ginklų gamyba išaugo trigubai: kas antras šaudmuo karo veiksmų zonoje – ukrainietiškas. Iki metų pabaigos pagaminsime 1,5 mln. dronų. Ne tik gaminame bepiločius orlaivius, bet ir ruošiame personalą jiems valdyti“, – sakė D. Šmyhalis.

Jis taip pat pažymėjo, kad antradienį Vyriausybė pradėjo realizuoti eksperimentinį bepiločių orlaivių operatorių mokyklų sertifikavimo projektą.

„Nustatome aiškius reikalavimus šioms mokykloms ir suvienodiname mokomąjį procesą. Parengtiems dronų operatoriams bus lengviau įgyti atitinkamą karinę specialybę“, – pridūrė premjeras.

Anot jo, Ministrų kabinetas patvirtino eksperimentinio projekto, kuriame numatoma steigti sertifikuotas dronų ir bepiločių aviacijos kompleksų operatorių mokyklas, įgyvendinimo tvarką.

Vyriausybės vadovas taip pat pabrėžė, kad 2024 metų valstybės biudžete saugumo ir gynybos sritis buvo prioritetas. Pasak jo, per aštuonis mėnesius daugiau nei 57 proc. bendrojo fondo išlaidų buvo skirta gynybos reikmėms.

Kitais metais Vyriausybė šiai šakai ketina skirti 2,2 trln. grivinų (apie 48 mlrd. eurų), o tai sudaro 26 proc. BVP.

Pasak gynybos ministro Rustemo Umerovo, Ukraina 2025 metai planuoja pagaminti kelis milijonus bepiločių orlaivių, kad neleistų Rusijai pirmauti šiuo požiūriu.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aprūpinimą bepiločiais orlaiviais laiko strateginiu prioritetu.

 

 


Šiame straipsnyje: UkrainaDenysas Šmyhalisdronai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių