D. Trumpas grįžta į rinkimų kampanijos kelią

  • Teksto dydis:

Respublikonų kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas antradienį grįžta į rinkimų kampanijos kelią ir vyksta į Mičiganą po savaitgalį sužlugdyto įtariamo antro bandymo pasikėsinti į jo gyvybę.

Eksprezidento varžovė demokratė Kamala Harris taip pat tęsia kampaniją ir vyksta į rinkimams svarbią Pensilvanijos valstiją duoti interviu Nacionalinei juodaodžių žurnalistų asociacijai (NABJ).

Šis renginys, kaip ir kitas interviu ispanakalbių žiniasklaidai, kuris buvo įrašytas pirmadienį ir bus parodytas antradienį, yra pirma K. Harris galimybė asmeniškai reaguoti į numanomą bandymą nužudyti D. Trumpą.

Eksprezidentą, sekmadienį žaidusį golfą savo aikštyne Floridoje, skubiai išvesdino Slaptosios tarnybos agentai, prie aikštyno ribos pastebėję žmogų su šautuvu. Tai, kaip manoma, buvo jau antras per du mėnesius bandymas pasikėsinti į D. Trumpą.

Saugumo pareigūnų nuomone, įtariamasis veikė vienas, bet D. Trumpas stengėsi apkaltinti K. Harris ir prezidentą Joe Bideną – sakė, kad jų retorika apie jį kelia pavojų demokratijai.

Tai, kad D. Trumpas politizuoja šį incidentą – ir kad per kampanijos renginius vadina K. Harris blogiu ir Ameriką silpninančia radikale – dar labiau pakurstė įtampą prieš prezidento rinkimus, vyksiančius jau po septynių savaičių.

Ir J. Bidenas, ir jo viceprezidentė K. Harris paskelbė pareiškimus, kuriais pasmerkė sekmadienio incidentą. K. Harris sakė, kad smurtui nėra vietos Amerikoje.

Tačiau D. Trumpas tvirtino: „Dėl jų retorikos į mane šaudo, nors esu tas žmogus, kuris išgelbės šalį.“

„Ėmė ir pajuodo“

D. Trumpo apsilankymas Mičigane ir K. Harris renginys Pensilvanijoje atspindi tai, kad abu kandidatai didžiausią dėmesį skiria kelioms „svyruojančioms“ valstijoms, svarbiausioms norint laimėti pagal JAV rinkimų sistemą.

Nauja Safolko universiteto ir leidinio „USA Today“ apklausa rodo, kad K. Harris Pensilvanijoje pagal populiarumą (49 proc.) šiek tiek lenkia D. Trumpą (46 proc.) – didele dalimi dėl moterų paramos.

Vis dėlto viceprezidentės persvara neperžengia paklaidos ribos ir rinkimų kova išlieka labai atkakli.

Per ypač nuožmią šiemetinę rinkimų kampaniją jau būta ne tik dviejų įtariamų bandymų nužudyti D. Trumpą, bet ir grasinimų susprogdinti bombas taikantis į vieno Ohajo miesto imigrantų bendruomenę, taip pat vienos kraštutinės partijos raginimo nužudyti K. Harris.

Į D. Trumpą taip pat buvo pasikėsinta liepą – per mitingą Pensilvanijoje į jį šauta, jam nesunkiai sužeista ausis.

Kai K. Harris atvyks duoti interviu NABJ, tikriausiai iškils ir kitas su D. Trumpu susijęs klausimas.

Liepą kalbėdamasis būtent su šia profesine asociacija D. Trumpas pareiškė, kad K. Harris, kurios motina yra indė, o tėvas – jamaikietis, „ėmė ir pajuodo“, norėdamas pasakyti, kad ji siekdama politinės naudos nusprendė akcentuoti vieną iš dviejų savo rasinių tapatybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių