D. Trumpas oficialiai paskelbtas respublikonų kandidatu į prezidentus, pasirinktas viceprezidentas

  • Teksto dydis:

Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) pirmadienį formaliai paskelbtas Respublikonų partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose JAV prezidento rinkimuose ir pasirinko dešiniųjų pažiūrų J. D. Vance'ą (Dž. D. Vansą) kaip kandidatą į viceprezidentus.

39 metų Ohajo senatorius J. D. Vance'as – buvęs griežtas magnato kritikas, kuris tapo vienu ištikimiausių jo rėmėjų.

„Būdamas viceprezidentu J. D. toliau kovos už mūsų Konstituciją, palaikys mūsų karius ir padarys viską, ką gali, kad padėtų man PADARYTI AMERIKĄ VĖL DIDŽIĄ“, – rašė D. Trumpas socialiniame tinkle „Truth Social“.

Susirinkusieji Respublikonų partijos nacionaliniame suvažiavime Milvokyje prapliupo ovacijomis, kai 78 metų buvęs prezidentas po kelių valandų jame pasirodė asmeniškai, o jo ausis po pasikėsinimo į jo gyvybę buvo sutvarstyta.

Jis pamojavo susirinkusiems delegatams ir nekalbėdamas užėmė savo vietą, praėjus vos dviem dienoms po to, kai išgyveno šaudymą per mitingą Pensilvanijoje.

Kol D. Trumpas vis labiau tiki, kad sugrįš į Baltuosius rūmus – nepaisant daugybės teisinių problemų ir dviejų apkaltos procesų, aptemdžiusių jo pirmąją kadenciją – prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) pozicijos silpsta nuomonių apklausose, o demokratai nuogąstauja dėl jo sveikatos.

J. D. Vance'as turėtų pelnyti dešiniųjų palaikymą, tačiau turi mažiau šansų gauti nuosaikesnių rinkėjų ir moterų palankumą.

J. D. Vance'as būtų vienas mažiausiai patyrusių viceprezidentų kandidatų šiuolaikinėje istorijoje.

Visgi jis palaiko buvusio prezidento izoliacionistinį, prieš imigraciją nukreiptą judėjimą „Pirmiausia – Amerika“ ir kai kuriais klausimais yra dar labiau nukrypęs į politinę dešinę nei jo naujasis viršininkas, įskaitant dėl abortų, mat pritaria raginimams priimti federalinius įstatymus.

Atmetęs ankstesnį respublikonų pasipriešinimą D. Trumpui, kurį kadaise pavadino galimai „Amerikos Hitleriu“, J. D. Vance'as iš naujo atrado save ir galiausiai laimėjo buvusio prezidento paramą 2022 metų rinkimuose Ohajuje ir greitai iškilo.

Stiprios pozicijos nuomonių apklausose

Likus keturiems mėnesiams iki rinkimų dienos apie 50 tūkst. respublikonų atvyko į Mičigano ežero pakrantę, kur keturias dienas vyksta Respublikonų partijos nacionalinis suvažiavimas.

Suvažiavimas vyksta šaliai atsigaunant po šeštadienį Vakarų Pensilvanijoje, įvykusio nesėkmingo šaulio bandymo nužudyti D. Trumpą per mitingą.

Per išpuolį žuvo vienas praeivis, o D. Trumpui pašauta dešinioji ausis.

Pirmaujantis daugelyje nuomonių apklausų, nepaisant to, kad buvo nuteistas Niujorke nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje dėl pinigų už tylą, D. Trumpas spinduliuoja pasitikėjimu savimi.

Tuo tarpu 81 metų J. Bidenas susiduria su raginimais pasitraukti iš rinkimų dėl susirūpinimo jo amžiumi.

Jo kampanija išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad D. Trumpo ir J. D. Vance'o politika „atimtų amerikiečių teises, pakenktų viduriniai klasei ir pabrangintų gyvenimą, o visa tai būtų naudinga itin turtingoms ir godžioms korporacijoms“.

J. Bidenas pirmadienį D. Trumpo pasirinktą viceprezidentą J. D. Vance'ą pavadino respublikono eksprezidento klonu.

Aktualiais „klausimais – D. Trumpo klonas“, prieš išskrisdamas į Nevadą žurnalistams sakė J. Bidenas, paklaustas apie Ohajo senatorių.

„Nematau jokio skirtumo“, – teigė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ryzas

Ryzas portretas
neduos ukrainieciams amunicijos ir nerems su technika respublikonai. Ir baigsis karas Ukrainoje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių