D. Tuskas po rinkimų Prancūzijoje įspėjo dėl didelio pavojaus Europai

  • Teksto dydis:

Lenkijos ministras pirmininkas Donaldas Tuskas pirmadienį perspėjo dėl didelio pavojaus Europai po to, kai paaiškėjo, kad Prancūzijos kraštutiniai dešinieji savaitgalį laimėjo pirmąjį svarbių pirmalaikių parlamento rinkimų turą.

„Visa tai tikrai pradeda kvepėti dideliu pavojumi“, – sakė D. Tuskas, taip pat pareiškęs įtarimų dėl Rusijos įtakos tarp daugelio Europos radikalių dešiniųjų partijų.

„Net visiška ponios [Marine] Le Pen (Marin Le Pen) stovyklos radikalios dešinės pergalė nereiškia, kad centras, kuriam atstovauja prezidentas [Emmanuelis] Macronas, prarado valdžią“, – žurnalistams nurodė jis.

„Tačiau tai labai aiškus ženklas to, kas vyksta ne tik Prancūzijoje, bet ir kai kuriose kitose šalyse, taip pat ir Vakarų Europoje“, – pridūrė premjeras.

D. Tuskas taip pat kalbėjo apie pavojingą tendenciją ir išreiškė nuogąstavimus, kad „Prancūzija netrukus gali tapti Europos ligone, nes bus priversta kovoti su šiomis radikaliomis jėgomis“.

„Užsienio jėgos ir Europos priešai dalyvauja šiame procese, slėpdamiesi už šių judėjimų“, – nurodė ministras pirmininkas.

Prancūzijos kraštutinių dešiniųjų partija „Nacionalinis sambūris“ (RN) sekmadienį iškovojo triuškinančią pergalę pirmajame rinkimų ture, antrą vietą pelnė kairiųjų koalicija, o prezidento Emmanuelio Macrono (Emaniuelio Makrono) centristai liko treti.

Savo pareiškime sekmadienio vakarą E. Macronas paragino sudaryti platų aljansą prieš kraštutinius dešiniuosius antrajame rinkimų ture liepos 7-ąją. Į jį kiekvienoje apygardoje pateks du arba trys kandidatai, jei pirmajame ture nebuvo išaiškintas nugalėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  portretas
Didžiausias pavojus GejRopoje Liberastai su sorošiniais Pedalais

Pagieža

Pagieža portretas
Vampyrų puota eina į pabaigą. Europai užpakalis dega. Valio....

D.

D. portretas
Pavojus ne Europai o dabartinei leftistinei (komunistinei) Europos valdžiai.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių