Danijos premjerė: negalime sau leisti pavargti nuo karo anksčiau negu ukrainiečiai apkasuose

Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen pareiškė, jog jai gėda girdėti kalbas apie nuovargį nuo karo Europoje.

Ji tai sakė žurnalistams trečiadienį po Šiaurės šalių vadovų ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio susitikimo Osle, praneša portalas „eurointegration“, remdamasis „TV2.dk“.

Anot M. Frederiksen, nuovargis nuo karo Europoje yra būtent tai, ko nori Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

„Putinas tikisi mūsų susiskaldymo ir išsekimo. Man gėda girdėti kalbas apie karo nuovargį Europoje. Galiu tai suprasti, jei esate apkasuose arba jei jūs ukrainietis, bet kiti tiesiog negali sau leisti pavargti anksčiau negu ukrainiečiai“, – pabrėžė Danijos premjerė.

Pasak M. Frederiksen, parama Ukrainai tebėra masinė ir plati, nors „keli dešiniojo sparno politikai ir respublikonai“ pradeda pamažu trauktis.

„Mes turime būti tarp tų, kurie tvirtai laikosi, ir man malonu matyti, kad dauguma danų tam pritaria“, – pabrėžė ji.

„Ukrainai reikia daugiau paramos, ypač karinės, taip pat moralinės paramos iš mūsų visų, siekiančių taikos. Visi žino, kas pastatyta ant kortos, jei suabejojame demokratijos ir taikos pergale, tai kas mes tokie?“ – klausė M. Frederiksen.

Ji taip pat pabrėžė, kad ketvirtadienį ir penktadienį vyksiantis ES viršūnių susitikimas, kuriame bus svarstoma Ukrainos narystė Europos Sąjungoje, bus „labai labai sunkus“.

„Sunkiausias klausimas – ES plėtros klausimas“, – pažymėjo Danijos premjerė.

Anksčiau ji pranešė, kad Danijos vyriausybė nusprendė perduoti Ukrainai naują pagalbos paketą, kurio vertė – 1 mlrd. eurų.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisMette FrederiksenDanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių