Danijos premjerė pirmą kartą po užpuolimo pasirodė viešumoje

  • Teksto dydis:

Prie vienos aikštės Kopenhagoje praėjusią savaitę užpulta Danijos ministrė pirmininkė Mette Frederiksen (Metė Frederiksen) penktadienį pirmą kartą po šio incidento pasirodė viešumoje ir pareiškė mananti, kad visuomenė valdžioje esančias moteris priima sunkiau nei vyrus.

Ji sakė, kad po birželio 7-osios užpuolimo, kai 39 metų lenkas parbloškė ją ant žemės ir ji patyrė nedidelę kirčio traumą, kreipėsi profesionalios pagalbos.

„Pirmą kartą gyvenime sulaukiau [tokios] pagalbos“, – sakė 46 metų premjerė Danijos televizijai TV2 Danijos Bornholmo saloje vykstančiame politiniame festivalyje.

Vieno visuomenės nario anksčiau paklausta, kodėl ji viešose diskusijose nekalbėjo daugiau apie savo lytį, M. Frederiksen atsakė: „man nelabai sekėsi kalbėti apie save kaip apie moterį“ politikoje.

Danija, kaip ir jos Šiaurės kaimynės, jau seniai yra lyčių lygybės šalininkė.

Vis dėlto „manau, kad dalis kritikos Hellei (Thorning-Schmidt (Helei Torning-Šmit), pirmajai moteriai Danijos vyriausybės vadovei) ir man buvo susijusi su mūsų lytimi“, sakė M. Frederiksen.

„Mums yra sunkiau [susitaikyti] su valdžia ir moterimis nei su valdžia ir vyrais.“

M. Frederiksen tapo jauniausia visų laikų Danijos ministre pirmininke, kai 2019 metais buvo išrinkta, būdama 41 metų. 2022 metais ji buvo perrinkta.

Mums yra sunkiau [susitaikyti] su valdžia ir moterimis nei su valdžia ir vyrais.

Antradienį, duodama pirmąjį po užpuolimo interviu, ji Danijos transliuotojui DR sakė, kad „nesijaučia gerai ir dar nesu tikrai savimi“.

Ji apgailestavo, kad politikoje pastaruoju metu pasikeitė tonas.

„Visi matėme, visose partijose, kad ribos įspūdingai pasistūmėjo. Ypač po karo Artimuosiuose Rytuose“, – sakė ji ir pažymėjo, kad „žmonės džiaugėsi smurtu“.

Įtariamas užpuolikas buvo sulaikytas įvykio vietoje ir jam buvo skirtas kardomasis kalinimas iki birželio 20 dienos. Policija teigė, jog nemanoma, kad užpuolimas buvo politiškai motyvuotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ir gerai

Ir gerai  portretas
kad užpuolė, dar daugiau reikia praleisti į šalį visokiausių negrų, čiurkų ir babajų tai gal užmuš

taip

taip portretas
imkit pavyzdi is vengru orbano ir visu zmoniu kurie taikiai plusa ir nori gyvent be siu parazitu diktaturos bei karo tai gana rotsildhazams kurt n pekla nuo kurios jie patys ir nukentes nes liudininkai blogio paciam velniui nereikalingi zpp=0

o

o portretas
kas uzpuole jei ne tie patys sionsatanystai uzprogramuoti velnio ateviu kuriu prisileido jav eizenhaueris o rotsildai finansavo/a/ visus karus ir hitleri o vati kans su savo kapelionais /laimino/ zudynes kartu su musoliniu o kai buvo pasiulyta taika siai karo saikai reik visus sunaikint kas ir vyksta pradedant jav zmonemis nes sie ginkluoti vyksta ciniska melagyste negi tiek d /avinu/ ruosiamu skerdyklai zmones atsitokekit negi gobsumu liksit nemirtingi? gal but pas pati velnia jo pekloje ne d zppp=0
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių