Dar keturi vaikai grąžinti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją

Į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją grąžinti dar keturi 3-17 metų amžiaus vaikai, tarp jų – vienas vaikas, netekęs tėvų globos.

Kaip rašo „Ukrinform“, Chersono srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas tai pranešė trečiadienį „Telegram“ kanale.

„Šiandien turiu gerą žinią – dar keturi mūsų piliečiai grąžinti į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją“, – sakoma pranešime.

Pažymima, kad grąžinti du berniukai ir dvi mergaitės, vaikų amžius – nuo 3 iki 17 metų. Tarp jų – vienas tėvų globos netekęs vaikas. Berniukas jau susitiko su seneliu ir bus jo globojamas.

Pabrėžiama, kad vaikams grįžti į Tėvynę padėjo Ukrainos Aukščiausiosios Rados žmogaus teisių įgaliotinio biuras ir labdaros organizacija „Save Ukraine“.

Šiuo metu vaikai yra saugūs, jiems reikiamą pagalbą teikia atitinkamos tarnybos. O.  Prokudinas pareiškė esąs dėkingas visiems, kurie kovoja dėl kiekvieno Ukrainos vaiko ir padeda jiems grįžti namo.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, įgyvendinant iniciatyvą „Bring Kids Back UA“ rugsėjo 27 d. į Ukrainos kontroliuojamą teritoriją buvo grąžinti dar devyni vaikai nuo 13 iki 17 metų amžiaus.

 


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojegrąžinti Ukrainos vaikaiOleksandras Prokudinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių