Dėl kyšininkavimo sulaikytas aukšto rango Rusijos kariškis

Rusijoje dėl kyšininkavimo sulaikytas dar vienas aukšto rango kariškis: rusų ginkluotųjų pajėgų Vyriausiosios ryšių valdybos viršininkas ir Generalinio štabo viršininko pavaduotojas Vadimas Šamarinas, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

Generalinio štabo viršininko Valerijaus Gerasimovo pavaduotojas kaltinamas paėmęs itin didelį kyšį.

Pasak nepriklausomo portalo „Meduza“, pas V. Šamariną atlikta krata, generolas apklaustas. Karinis teismas leido jį suimti.

Tai jau ne pirmas atvejis pastaruoju metu, kai sulaikomi aukšto rango rusų kariškiai ar Gynybos ministerijos darbuotojai.

Šią savaitę dėl įtarimų sukčiavimu sulaikytas Rusijos generolas, kuris kritikavo kariuomenės vadovybę ir reiškė susirūpinimą dėl didelio aukų skaičiaus Ukrainoje.

Ivanas Popovas buvo atleistas 2023 metų liepą, kai pasiskundė dėl kariuomenės problemų Ukrainoje. Karinis teismas jį leido suimti dviem mėnesiams.

Pastarosiomis savaitėmis mažiausiai du aukšto rango Rusijos gynybos pareigūnai buvo sulaikyti dėl kaltinimų korupcija.

Balandžio pabaigoje gynybos viceministras Timuras Ivanovas buvo suimtas kyšininkavimo byloje. Vėliau panašioje byloje leista suimti Gynybos ministerijos pagrindinio personalo departamento vadovą Jurijų Kuznecovą.

Anksčiau šį mėnesį Sergejus Šoigu buvo atleistas iš Rusijos gynybos ministro pareigų ir paskirtas Rusijos saugumo tarybos sekretoriumi. Gynybos ministerijos vadovu tapo Andrejus Belousovas.


Šiame straipsnyje: kyšisRusijaSergejus ŠoiguVadimas Šamarinaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių