Delyje susitikę pasaulio lyderių asmeniniai šefai dalysis patirtimi

  • Teksto dydis:

„Labiau filosofija“

Kaip ir dauguma atvykusių šefų – 16 vyrų ir viena moteris, Cristeta Comerford (Kristeta Komerford) iš JAV – F.Boca nori daugiau sužinoti apie įvairiausius Indijos prieskonius, kurių vartojama itin daug.

Filipinų amerikietė C.Comerford savo ruožtu sakė pastebėjusi panašumų su filipinietiška virtuve.

„Tai maistas ne pagal receptus, o labiau filosofija“, – sakė ji naujienų agentūrai AFP.

„Palyginčiau tai su Filipinais, nes kiekviena šeima savaip gamina tam tikrą patiekalą“, – pridūrė ji.

Tokie kasmetiniai susitikimai leidžia šefams pasidalinti idėjomis ir geriau susipažinti tarpusavyje.

Jie taip pat turi specialią liniją, vadinamąjį „mėlynąjį telefoną“, kuris leidžia jiems pasikonsultuoti dėl jų viršininkų pomėgių prieš valstybinius vizitus.

Nei vienas iš šefų neišdavė daug detalių apie savo vadovų pomėgius, nors visi sutiko, kad maisto sezoniškumas tampa vis svarbesnis ir kad valstybinės vakarienės turi tapti lengvesnės bei sveikesnės.

„Labiau tausojančios, labiau vietinės produkcijos paieškos tampa vis svarbesnės“, – sakė Didžiosios Britanijos karalienės virėjas Markas Flanaganas.

Prakalbus apie lengvesnius patiekalus, ko gero, kyla abejonių, ar kas nors grįžęs bandys atkurti pirmojo Delyje paragauto patiekalo receptą. Susitikimo dalyviai buvo vaišinami itin kaloringais saldumynais džalebi; šis indiškas desertas gaminamas gruzdintą tešlą mirkant sirupe.

Tačiau Christianas Garcia (Kristijanas Garsija), dabartinis šefų klubo prezidentas ir asmeninis Monako princo Alberto virėjas sakė, kad norėtų gauti šio patiekalo receptą. Anot jo, princesė Charlene (Šarlen) yra didelė indiškos virtuvės gerbėja.

„Maniau, kad truputį suprantu, kaip gaminti indišką maistą, tačiau dabar matau, kad visiškai klydau“, – sakė jis.

„Be kario ir kai kurių prieskonių, nežinojau, kaip gaminti visus tuos patiekalus, kuriuos atradau per šią kelionę“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių