Dievo „influenceris“: 15-metis taps pirmuoju tūkstantmečio kartos šventuoju

  • Teksto dydis:

Italų paauglys Carlas Acutis (Carlo Acutis), kuris neoficialiai buvo žinomas kaip „Dievo „influenceris“, taps pirmuoju tūkstantmečio kartos šventuoju.

C. Acutis, būdamas 15-os, 2006 m. mirė nuo vėžio.

Dar 2020 m. per ceremoniją Šv. Pranciškaus Asyžiečio bazilikoje C. Acutis buvo paskelbtas palaimintuoju.

O pirmadienį, anot „Catholic News Agency“, dėl paauglio paskelbimo šventuoju kardinolų kolegija balsavo teigiamai po to, kai popiežius Pranciškus praėjusį mėnesį pripažino antrąjį jo stebuklą.

C. Acutis gali būti paskelbtas šventuoju 2025 m.

Kardinolų kolegija Vatikane iš viso pritarė penkiolikos žmonių paskelbimui šventaisiais.

Popiežius nusprendė, kad kiti keturiolika palaimintųjų, tarp kurių – vienuolika Damasko kankinių, bus paskelbti šventaisiais spalio 20 d.

Kas buvo C. Acutis?

C. Acutis buvo italų paauglys, naudojęs savo techninius įgūdžius katalikų tikėjimui skleisti.

Jis gimė 1991 m. gegužės 3 d. Londone ir mirė 2006 m. spalio 12 d. Italijoje po kovos su leukemija. Prieš mirtį, pasak portalo „WJBF“, vaikinas svarstė galimybę tapti kunigu.

Milane jis tvarkė savo parapijos, o vėliau ir Vatikane įsikūrusios akademijos svetainę. Jis taip pat panaudojo savo kompiuterinius įgūdžius kurdamas internetinę Eucharistijos stebuklų visame pasaulyje duomenų bazę.

„Jis buvo paprastas berniukas, vaikystę ir jaunystę leidęs su šeima ir žaidęs žaidimus, kuriuos žaidžia vaikai“, – sakė Asyžiaus vyskupas Domenico Sorrentino, kurį citavo „USA Today“.

C. Acutis mirė Monzoje, Italijoje. Praėjus metams po mirties, jo kūnas buvo perkeltas į Asyžių ir eksponuojamas kartu su kitomis su juo susijusiomis relikvijomis.

C. Acučio kapas. Vikipedijos nuotr.

Stebuklai

Šių metų gegužės 23 d. popiežius Pranciškus patvirtino antrąjį paauglio stebuklą, atveriantį jam kelią tapti pirmuoju tūkstantmečio kartos šventuoju.

Valerios Valverde, 21-erių studentės iš Kosta Rikos, stebuklingas išgijimas yra priskiriamas C. Acučiui. 2022 m. studijuodama Florencijoje jauna moteris nukrito nuo dviračio ir patyrė sunkią galvos traumą. Pranešama, kad ji buvo arti mirties.

Praėjus šešioms dienoms po nelaimės V. Valverde mama išvyko į piligriminę kelionę melstis už dukters išgyjimą. Aplankiusi palaimintojo C. Acučio kapą ji paliko raštelį. Tą pačią dieną jos dukra pradėjo kvėpuoti. Kitą dieną ji pradėjo judėti ir kalbėti.

V. Valverde buvo išrašyta iš intensyviosios terapijos skyriaus praėjus dešimt dienų po mamos piligriminės kelionės.

Praėjus dviem mėnesiams po nelaimės, drauge su mama jos aplankė C. Acučio kapą.

2020 m. bažnyčia pripažino pirmąjį paauglio stebuklą, susijusį su berniuku brazilu, kuris tariamai pasveiko nuo kasos apsigimimo po to, kai jo motina irgi meldėsi C. Acučiui, pranešė „The Washington Post“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zzz

Zzz portretas
O rašyt tu nemoki

Pastebėjimas

Pastebėjimas portretas
Kažkokie "pedukai' trukdo komentarams

Ad

Ad portretas
O jis nirs zegnotis moka nenuvertinkyt dievo su Tom nesamonem
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių