E. Macronas paragino Irano prezidentą išvengti eskalacijos Artimuosiuose Rytuose

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį telefonu paragino savo kolegą iš Irano „daryti viską, kad būtų išvengta naujo karinio eskalavimo“ Artimuosiuose Rytuose, pranešė Prancūzijos prezidentūra.

„Naujas karinis paaštrėjimas nebūtų niekam naudingas, įskaitant Iraną, ir ilgam pakenktų regiono stabilumui“, – Masoudui Pezeshkianui sakė E. Macronas, pranešė jo biuras. Prancūzijos prezidentas paragino nutraukti „atsakomųjų veiksmų logiką“ ir „apsaugoti civilius gyventojus“.

Baimė dėl karinių veiksmų, kurių gali imtis Iranas ir Izraelis, sustiprėjo po palestiniečių grupuotės „Hamas“ politinio lyderio Ismailo Haniyeh nužudymo Teherane praėjusią savaitę.

Irano remiama Libano kovotojų grupuotė „Hezbollah“, „Hamas“ sąjungininkė, taip pat pagrasino imtis atsakomųjų veiksmų, kai Izraelis pranešė, kad per smūgį Beirute nužudė vieną iš „Hezbollah karinių vadų.

„Iranas taip pat turėtų paraginti savo remiamus destabilizuojančius veikėjus laikytis kuo santūriau, kad būtų išvengta konflikto“, – sakė E. Macronas.

Anksčiau trečiadienį M. Pezeshkianas paragino JAV ir kitas Vakarų šalis nutraukti paramą Izraeliui.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pakrante

Pakrante portretas
Jūs ruskiu isperas reikia statyti į vietą ,o ne žydus,patys musat,patys rekiat !

Pilietis

Pilietis portretas
Žydus reikia statyt i vieta, o ne prie arabu kabinetis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių