Ėmėsi veiksmų: ragina medžioti laukinius triušius

  • Teksto dydis:

Atvykstančius į Bajargo miestą Ero departamente dabar sutinka plakatai su simpatišku triušio snukučiu. Tačiau jie nėra apie mielą pūkuotą padarą, nes ant plakato parašyta – „Kaip skaniai pasigaminti troškinį iš sumedžioto laukinio triušio“.

Bajargo pievose ir sporto aikštėse tiek priviso triušių, kad kai kuriose vietose žemė atrodo lyg sušaudyta. Triušiai – atsargūs padarai, dieną iš savo urvų nelenda. Bet paryčiais ir vėlai vakare jie tikrai pridaro daug žalos miesto ir jo gyventojų turtui, o ypač aplinkiniams ūkininkams. Matyt, todėl Bajargo meras, kuris pats yra medžiotojas, paragino visus į triušių medžioklę.

„Triušiai mutavo ir dabar susiduriame su žala, kuri ūkininkams yra tikrai milžiniška. Jei nebūsime apdairūs, žemės ūkis vėl nukentės, todėl, kad nesugebėjome sutelkti jėgų tam, ką būtinai reikia padaryti“, – kalbėjo meras Jean-Luc Meissonnier.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Gal Bajargo triušiai ir nelabai skiriasi nuo kitų, bet kai jų daug, jie gali sugraužti bet ką. Todėl kitame plakate parašyta – „Tai aš. Tas, kuris kiekvieną naktį niokoja tavo žemę, tavo laukus ir tavo geležinkelį“. Gausybė urvų gali išklibinti net geležinkelio sankasas bei kitą įrangą.

Bajargas yra pietų Prancūzijos geležinkelio miestas – per jį eina Monpeljė ir Avinjoną jungianti linija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o gal

o gal  portretas
ten kiskiai, ar jie pavirto i triusius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių