ES didina finansavimą Ukrainos karių mokymams

  • Teksto dydis:

Europos Sąjunga antradienį susitarė daugiau nei keturis kartus padidinti savo išlaidas Ukrainos karių apmokymui kovoje su Rusijos invazija, investuodama beveik 200 mln. eurų.

27 šalių blokas iki šiol fronto linijai parengė 34 tūkst. Ukrainos karių. Tai reiškia, kad ES šioje srityje yra didžiausia Ukrainos kariuomenės rėmėja, Kyjivui desperatiškai stengiantis atkurti savo kariuomenės pajėgas vykstant intensyviems mūšiams.

Naujausias finansavimas padidino mokymams skirtą sumą iš ES centrinio Europos taikos priemonės fondo 194 mln. eurų, iki 255 mln. eurų, sakoma Briuselio pranešime.

Pareigūnų teigimu, siekiama, jog artimiausiu metu ES apmokytų 40 tūkst. Ukrainos karių.

Apie papildomas lėšas ukrainiečių karių apmokymui paskelbta tuo metu, kai ES stengiasi parengti didesnį ilgalaikės paramos Ukrainai paketą.

Vengrija, artimiausia Rusijos sąjungininkė ES, pagrasino, kad gruodį vyksiančiame aukščiausiojo lygio susitikime sustabdys bet kokias derybas dėl didesnės karinės ir finansinės pagalbos teikimo Ukrainai arba leidimo Kyjivui pradėti derybas dėl prisijungimo prie bloko.

ES teigia, kad nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija įsiveržė į Ukrainą, blokas kartu su valstybėmis narėmis Ukrainai suteikė apie 27 mlrd. eurų karinę paramą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeUkrainos karių mokymaiESkarinė parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių