ES pasmerkė Šiaurės Korėjos įvykdytą balistinės raketos paleidimą

ES pirmadienį pasmerkė Šiaurės Korėjos pirmąjį šiais metais įvykdytą balistinės raketos paleidimą bei pirmąjį kietojo ultragarsinių vidutinio nuotolio raketų kuro bandymą.

„ES griežtai smerkia Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (KLDR) sausio 14 d. įvykdytą balistinės raketos paleidimą“, – rašoma ES užsienio politikos vadovo Josepo Borrellio biuro išplatintame pareiškime.

„ES ragina KLDR nutraukti visus neteisėtus veiksmus, keliančius pavojų tarptautinei taikai ir saugumui tiek jos pačios regione, tiek už jo ribų.“

Šiaurės Korėja nurodė, kad sekmadienį paleistoje raketoje buvo sumontuota valdoma ultragarsinė kovinė galvutė.

Oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra pranešė, kad paleidimas „neturėjo jokios įtakos nė vienos kaimyninės šalies saugumui“, nors ir buvo įvykdytas po netoli jūrų sienos su Pietų Korėja surengtų pratybų, kurių metu buvo naudojama tikra amunicija ir dėl kurių buvo evakuoti keleto pasienyje esančių Pietų Korėjos salų gyventojai.

ES pareiškime Šiaurės Korėja raginama pradėti dialogą ir vykdyti JT Saugumo tarybos rezoliucijose nustatytus įpareigojimus atsisakyti branduolinių ginklų ir balistinių raketų.

„ES yra pasirengusi bendradarbiauti su visais partneriais, skatindama prasmingą diplomatinį procesą, kurio tikslas – pasiekti visišką, įrodomą ir neatšaukiamą branduolinių ginklų atsisakymą Korėjos pusiasalyje“, – teigiama pareiškime.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deja

Deja portretas
Japonija seniai JAV sąjungininkė, taip pat ir Ukrainos ir didelė Rusijos priešininkė. Atominės bombos klausimas tarp jų išspręstas, gali ne kišti. Vietname kariavo ir sovietai, dar ne tiek žalos pridarė, be je ir talibanas susikūrė kovoti prieš sovietų invaziją ir išvaryti juos iš Afganistano.

Kestas

Kestas portretas
Tuos savo pareiskimus ES gali susikisti i gera vieta. I juos nusispjaut tie S. Korejai, tiek ruskiams, tiek Iranui. Vietoj tokiu pezejimu, geriau butu paleide 5 raketas prie pat S. Korejos, tai butu suveike

yra tik 1

yra tik 1 portretas
atsakas turet daugiai ko jie turi ir uztektinai ,lieziuviais neapsigins,bet matyt jis ir europos dykaduoniai briuseli taip msno ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių