Estija pranešė, kad Rusija per „pasienio incidentą“ pašalino sieną žyminčius plūdurus

Estijos pasieniečiai ketvirtadienį pranešė, kad jų kolegos rusai per naktį iš Narvos upės, skiriančios abi kaimynines šalis, pašalino plūdurus, kilus ginčui dėl bendros sienos.

Ministrė pirmininkė Kaja Kallas tai pavadino „pasienio incidentu“.

Talino teigimu, tik po 2022 metų vasarį prasidėjusio karo Ukrainoje Maskva ėmė ginčyti plūduriuojančių žymeklių – kurie naudojami tam, kad laivai netyčia nenuklystų į svetimus vandenis – statymą.

„Šiais metais Rusija paskelbė, kad nesutiks su maždaug pusės planuojamų“ plūdurų buvimo vietomis, sakoma Estijos sienos apsaugos tarnybos pranešime.

„3 val. ryto... pasieniečiai užfiksavo, kad Rusijos Federacijos pasieniečiai pradėjo šalinti plūduriuojančius žymeklius“, – priduriama jame.

K. Kallas sakė, kad Baltijos valstybė kreipėsi į Rusiją dėl informacijos. „Tai pasienio incidentas, kurio tikslias aplinkybes aiškinamės“, – sakė ji žurnalistams, pridurdama, kad „Rusija naudoja su siena susijusias priemones, kad sukeltų baimę ir nerimą, kuriais sėja nesaugumo jausmą mūsų visuomenėse. Matome platesnį to modelį“.

Incidentas įvyko po kito regioninio pasienio konflikto, prie kurio prisidėjo Rusija.

Trečiadienį Lietuva pranešė, kad iškvietė Rusijos diplomatinį pasiuntinį dėl planų vienašališkai išplėsti Rusijos jūrų sieną į Lietuvos ir Suomijos vandenis, ir įspėjo, kad šis žingsnis gali būti hibridinio karo taktika.

Pasak antradienį paskelbto (ir trečiadienį atšaukto – red.) Rusijos gynybos ministerijos nutarimo projekto, Maskva planuoja nuo 2025 metų sausio išplėsti savo teritorinius vandenis, pakeisdama savo jūrų sieną Baltijos jūroje su Suomija ir Lietuva.

Pagal naujai nustatytas geografines koordinates Maskva Suomijos ir Lietuvos jūros rajonus paskelbtų rusiškais. Dokumente teigiama, kad būtų pakeistos Rusijos sienos Kaliningrado srityje ir Suomijos įlankoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Taigi

Taigi portretas
Užminuokit tuos plūdurus, su siurprizais ruseliams...

... - Iš kur berniukui tiek drąsos ?! ...

... - Iš kur berniukui tiek drąsos ?!  ... portretas
Kvaiša, berniukai visi kiti paliginus su Putinu...

Putinas tikrai išprotėjo !

Putinas tikrai išprotėjo ! portretas
Ar tai jis tikisi frontą atidaryti į visas puses ?!. Iš kur berniukui tiek drąsos ?! Ai ! Tiesa ! Gi bepročiai neturi baimės jausmo...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių